BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,34
HABER /  GÜNCEL

Kemal Çapraza veda

Son sürat gelen bir araba onu aramızdan ayırdı. Trafik kazasının kurbanı olan yazarımız Kemal Çapraz bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

Abone ol İnternhethaber yazarı gazeteci Kemal Çapraz, trafik kazasında hayatını kaybetti. Türk dünyası üzerine haberleri ve çalışmalarıyla tanınan gazeteci Kemal Çapraz, trafik terörünün kurbanı oldu. 

Önceki akşam iftar yemeğine katıldıktan sonra Ümraniye’deki ev

Kemal Çapraz dün
kaleme aldığı yazısının
son olacağını elbette
bilmiyordu. Bizlerde
bilmiyorduk. Son
yazısını okumak
için TIKLAYIN!
ine dönmek isteyen Çapraz, arkadaşları tarafından bir araçla E-5 Karayolu Cevizli mevkisine getirildi.

Burada araçtan inip bariyerlerden yan yola geçerek üst geçide çıkmak isteyen Çapraz’a, bu sırada bir otomobil çarptı.

Ağır yaralanan Çapraz, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği öğrenilen Çapraz, tıbbi müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

İnternnethaber'de uzun dönemdir köşe yazarlığı yapan Çapraz'a Allah'tan rahmet, ailesine de başsağlığı ve sabır diliyoruz.

CENAZE PROGRAMI

Bu arada Kemal Çapraz'ın cenaze programı da belli oldu. Çapraz'ın cenaze namazı 17 Eylül Çarşamba günü Tuzla Yayla Mahallesi Merkez Camii'nde öğlen namazına müteakip kılınacak.

KEMAL ÇAPRAZ KİMDİR?

İnternethaber ailesi
Kemal Çapraz'ı
kaybetmenin şokunu
yaşıyor. Hadi Özışık
Kemal Çapraz'ı
anlattı... Okumak
için TIKLAYIN!

Gazeteci ve araştırmacı olan Kemal Çapraz 1964'te Kastamonu'nun Araç ilçesinde doğmuştur. Annesinin adı Meliha, babasının adı Cemal'dir.

İlk ve orta tahsilini İstanbul'da yapan Kemal Çapraz, 1987'de İstanbul Üniversitesi, Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun olmuştur. Yüksek lisansını aynı üniversitenin, Gazetecilik ve Halkla ilişkiler Kürsüsünde "Kırım Türk Basını ve İsmail Gaspıralı" üzerine yapmıştır.

1985'te fiili olarak gazeteciliğe başlayan Çapraz, özellikle Kırım başta olmak üzere, Türk Dünyasını oluşturan Türk devletleri ve halkları üzerine yaptığı sürekli çalışmalarıyla tanınmaktadır.

Türkiye, Orta Doğu, Kurultay, Türk Diplomatik gazeteleri yanında, Orkun, Tarih, Kardaşlık, Kırım dergilerinde araştırma ve makaleleriyle, Kırım adlı telif eserin sahibi olan Kemal Çapraz, evli olduğu Zühal Hanım'dan Çağrı isimli bir oğlu vardır.Çapraz halen ufuk Ötesi gazetesini yayınlamaktadır.