BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.425,17
HABER /  GÜNCEL

Türkçe tabela zorunlu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde oy birliğiyle bu karara imza attı.

Abone ol Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Küçükköy Beldesi'nde, işyeri tabelalarında Türkçe isim kullanılması zorunluluğu getirildi.

Küçükköy Belediye Başkanı MHP'li Nedim Özdemir tarafından gündeme getirilen teklif, Belediye Meclisi tarafından da oy birliği ile kabul edildi.

Küçükköy Belediye Meclisi eylül ayı ilk toplantısını Belediye Başkanı Nedim Özdemir başkanlığında yaptı. Belediye Meclisi'nin geçen ağustos ayındaki toplantısında gündeme getirilen ‘İşyerleri tabelalarında Türkçe tabela kullanılması’ teklifi görüşüldü. Teklif, MHP'li 6, CHP'li 2 ve AKP'li 1 belediye meclis üyesinin oybirliğiyle kabul edildi.

Belediye Başkanı Özdemir, yaptırdığı kamuoyu araştırmasında halkın yüzde 89'unun işyeri tabelalarının Türkçe olmasını onayladığını belirterek, şunları söyledi:
“Amacımız yabancı özentiliğini ortadan kaldırmak ve özümüze dönmek. Beldemizde görüntü kirliliğine neden olan Türkçe'yi bozan, yozlaştıran, yabancı özentisi reklam tabelalarından kurtaracağız. Bunu yaparken kimseni canını yakarak, üzerine gitmeyeceğiz. Öncelikle uygulamayı yeni tabela almak isteyenlerden başlatacağız. Uluslararası markalar, bu zorunluluğun kapsamı dışında tutulacak. Eskileri de zaman içinde tescilli olmayanları düzeltme yoluna gideceğiz. Böylelikle, kültür ve dil erozyonunu önlemiş olaca