BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.440,10
HABER /  POLİTİKA

Gül neler demiş neler!

"Dün dündür, bugün bugün". Tam Demirellik durum. Gül, Ermenilere öyle laflar etmiş ki...

Abone ol

Ermenistan-Türkiye maçı için Ermenistan'a gidecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 15 yıl önceki sözlerini Milliyet yazarı Melih Aşık hatırlatıyor.  Aşık Gül için "?" diyor ve şunları yazıyor;

"Bundan 15 yıl önce.. 1993 yılında.. Demirel Hükümeti’nin Ermenistan politikası konusunda verilen gensoru sırasında Refah Partisi adına Abdullah Gül söz alıyor... Bakınız zabıtlara göre, neler söylüyor:

SİZ NE DİYORSUNUZ? 

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN
ERMENİSTAN ZİYARETİNE
SİZ NE DİYORSUNUZ? ANKETE
KATILIN GÖRÜŞÜNÜZÜ
BELİRTİN! ANKET İÇİN TIKLAYIN!

15 YIL ÖNCE DEMİREL'İ ELEŞTİRDİ

“Hükümet, bu politikasıyla, geleceğimizi gerçekten ipotek altına almıştır ve öyle ipotek altına almıştır ki, Ermenistan Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanının cenaze merasimine katılma cesaretini göstermiştir.

HALİL ORHAN ERGÜDER (İstanbul) Beynelmilel protokol o..

ABDULLAH GÜL (Devamla) ...Sizin nasıl bir uzlaşmacı old

Tarihi ziyaret öncesi protokol
skandalı patlak verdi. Gül'ün
oturacağı protokol tribününe
kim davet edildi dersiniz!
Ayrıntılar için TIKLAYIN!
uğunuzu, Türkiye’nin menfaatleri söz konusu olduğunda, sizin şahin gibi davranmayacağınızı bildiği için, yüzünüzün ne kadar yumuşak olduğunu bildiği için cesaret bulmuş ve Türkiye’ye gelmiştir.

ÇOK AĞIR SÖZLER

Siz bana bir ülke gösterin ki, kardeşleriniz (Azeriler'den bahsediyor) savaş halinde olacak, kardeşleriniz katledilecek ve onlar katledilirken, ‘Bunun müsebbibi Türkiye’dir’ diye demeçler verecek; o kardeşlerimiz katledilirken, ‘Avrupa’nın haritaları bellidir, yerine oturmuştur; fakat Ortadoğu’nun, Asya’nın haritaları nihai şeklini almamıştır’ diye açıklamalar yapacak; Kars’ın, Ermenistan toprağı olduğunu iddia edecek, bütün bunlardan sonra o adam Türkiye’ye gelecek ve siz de elini sıkacaksınız!..”

ŞİMDİ ELİNİ SIKMAYA GİDİYOR

Evet.. Sayın Gül 15 yıl önce Ermenistan’dan Cumhurbaşkanı’nın değil maç, cenaze için bile Türkiye’ye gelmesini eleştirmiş... Arada değişen bir şey olmadı... Şimdi onun elini sıkmaya Ermenistan’a gidiyor...