BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.412,55
HABER /  GÜNCEL

Çiçeke tarihi çağrı

İnternethaber'den tarihi çağrı! Çiçek'i PKK'ya destek veren ülkelerin isimlerini açıklamaya davet ediyoruz.

Abone ol

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, TBMM İçişleri Komisyonu'nda görüşülen Terörle Mücadele Kanunu'nun Bazı Maddelerinde Değişiklik Öngören Yasa Tasarısı üzerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtlarken, PKK'nın basit bir terör örgütü olmadığını söyledi.

Komisyon görüşmeleri sırasında terör örgütüne 20'den fazla ülkenin destek verdiğini ifade eden Çiçek, bu ülkelerin, terör örgütüne doğrudan ya da dolaylı destek sağladığını kaydetti. Çiçek, ''Şu an adını bildiğimiz, bilmediğimiz, 2-3 tane üyesi bulunan, sağdan-soldan Türkiye'de 38'e yakın terör örgütü var. Şifre çözer gibi, adını çözmekte bile zorlandığımız örgütler var. Bu yasa, tek bir örgüt için de değil'' diye konuştu.


Bu açıklamaları yapan; ancak örgüte doğrudan veya dolaylı olarak destek veren bu ülkelerin isimlerini açıklamayan Adalet Bakanı Çiçek'i kamuoyu adına sesleniyoruz.

Sayın Çiçek!

Bugüne kadar bir çok masum insanın canına ve malına zarar veren örgütle ilgili; artık yürekli olma zamanı gelmedi mi? Binlerce şehit veren, onbinlerce gazinin acısını yüreğinde yaşayan ve 15 yıldır ağlayan bir ülkenin, artık kendisini yıllarca arkasından vuranları bilmeye hakkı var. Türk Silahlı Kuvvetleri, son yılların en büyük operasyonunu yürütürken dünya kamuoyuna bir gerçeği hep beraber haykırmak gerekiyor.


Örgütle ilgili olarak bugüne kadar bir çok şeyi gündeme getiren Bakan Çiçek, isimlerini vermediği bu ülkeleri kamuoyuna açıklasın. Kamuoyu adına yapılacak bu tarihi deşifre, umut ediyoruz ki uluslararası areneda bir çok şeyi gün yüzüne çıkaracak ve Türkiye'nin gücüne güç katacaktır.