BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,77
ALTIN 2.496,86
HABER /  GÜNCEL

Güleni hangi bakan sildi?

Fethullah Gülen'in biyografisi bir bakanlığın internet sitesinden kaldırıldı. Pei hangi bakan biyografiyi kaldırdı? İşte yanıtı;

Abone ol

Kültür Bakanlığı sitesinde Fethullah Gülen’i tanıtan, "baskı gördüğü ve 28 Şubat mağduru olduğu için" ABD’ye gitmek zorunda kaldığını anlatan "biyografi", Bakan Ertuğrul Günay tarafından kaldırıldı.

CHP sordu CHP Milletvekili Tayfur Süner, geçtiğimiz aylarda basına yansıyan olayı soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı. Süner, "Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde Fethullah Gülen’in hayatı büyüklere, Şırnak İl Müftülüğü’nün sitesindeki Said-i Nursi çizgi filmi küçüklere yönelik yanlış tanıtım yapmaktadır. Devletin resmi internet sitesinde bu kişilerin hayatlarının yanlış biçimde yer alması ve din istismarı yapılması doğru mudur?" diye sordu.

Duyarlıyım Süner’e yanıt veren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Şırnak İl Müftülüğü’nün sayfasındaki tanıtımdan kendi bakanlığının sorumlu olmadığını vurgularken, Fethullah Gülen ile ilgili tanıtımın bakanlığının sitesinden kaldırıldığını açıkladı. Günay, bakanlık sitesinde yer alan bilgilerin İhsan Işık’ın yazdığı "Yazarlar Ansiklopedisi" adlı yayında geçtiğini belirterek, bu kitabın sorumluluğunun yazarına ve yayımcısına ait olduğunu ifade etti. Günay, "İlgili kitabın bakanlık sitesinden yayını durdurulmuştur. Benim bakanlığım döneminde herhangi bir suiistimale veya herhangi bir değerin istismarının yapılmasına göz yumulamaz. Bu yönde büyük bir özen ve duyarlılık sahibi olduğum kamuoyunun da malumudur" dedi.

Site de bakımda Süner’in soru önergesinde gündeme getirdiği Said-i Nursi’nin hayatını ve Van’da şeriat üniversitesi kurma çalışmalarının anlatıldığı çizgi filmin yer aldığı Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olan Şırnak İl Müftülüğü’nün web sitesi de kapandı. Müftülüğün web sayfasının girişine "sitenin bakıma alındığı" ifadesi konuldu.