BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.492,39
HABER /  EKONOMİ

İş arayanlara Akbank müjdesi

İş arayanlara müjde geldi! Global devlerin can çekiştiği dönemde kârını artıran Akbank eleman alacak...

Abone ol Global kredi krizi, dev bankalara rekor miktarda zarar yazdırıp çalışan sayısını azalttırırken ilk yarıda kârını artıran Akbank 1.400 kişiyi işe alacağını açıkladı.

Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, “Akbank büyümeye devam edecek. 2008 sonunda kadromuz 1.400 kişi artarak 15 bin 900 kişiye ulaşacak” dedi

Dünyanın en büyük bankaları kredi krizi nedeniyle rekor zararlar açıklayıp maliyetlerini azaltmak için çalışan sayısını azaltırken Türk bankaları büyümeye devam ediyor. Türk bankacılık sektörünün “amiral” gemilerinden olan Akbank, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre kârını yüzde 1.33 artırarak 1 milyar 215 milyon YTL’ye yükseltti.

Akbank, global piyasalardaki sarsıntıya rağmen kârını artırmayı başarırken, eleman çıkartan global bankaların aksine yıl sonuna kadar 1.400 kişiyi işe alacak. Akbank’ın ikinci çeyrek mali sonuçlarının açıklandığı toplantıda konuşan Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, Akbank’ın aktiflerinin yılın ilk yarısında yüzde 18 büyüdüğünü, kredilerde ise yüzde 23.4 oranında sektörün üzerinde bir artış yakalandığını, 49 milyar YTL ile en fazla kredi veren banka olduklarını bildirdi. Zafer Kurtul, ikinci 6 ayda sektörde büyümenin biraz daha yavaşlayacağını düşündüklerini belirterek, “Ancak bizim ikinci 6 ayda da toplam kredi büyüme beklentimiz yüzde 40’a yakın” dedi.