BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,79
ALTIN 2.433,11
HABER /  POLİTİKA

CHPden askere ağır itham

CHP'nin hedefinde bu kez Genelkurmay var! YAŞ kararlarından ihraç kararı çıkmaması CHP'yi endişelendirdi.

Abone ol CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, "Ordunun büyüklüğü dikkate alındığında laikliğe karşı hiçbir dosyanın Yüksek Askeri Şura’ya (YAŞ) gelmemesi ilginç. Hükümetle Genelkurmay arasında oldukça sıcak bir ilişkinin olduğu kanısındayım" dedi.

Kılıçdaroğlu, TBMM’de düzenlediği sohbet toplantısında, YAŞ kararlarına dair ilginç iddialar ortay attı.

Kılıçdaroğlu, "Hükümetle Genelkurmay arasında oldukça sıcak bir ilişkinin olduğu kanısındayım. Çünkü, tüm ordunun büyüklüğü dikkate alındığında laikliğe karşı hiçbir dosyanın YAŞ’a gelmemesi ilginçtir. Medyada bu konuda belli pazarlıklardan söz edilmektedir. Hatta Sayın Cumhurbaşkanı’nın ’böyle bir dosya gelirse ben YAŞ kararlarını imzalamam’ diye bir söylemi internet sitelerine düşmüş vaziyette" dedi.

PAŞAYA ALINAN ARABA

Kılıçdaroğlu'nun aklında Büyükanıt'ın emekliliği için alınan araba da vardı. Bu konuda imalı konuşan Kılıçdaroğlu, "İşin ilginç tarafı, emekli olan bir Genelkurmay Başkanına olağanüstü boyutlara ulaşan bir fiyatla özel bir aracın alınmasıdır. Orduya karşı görünüp de ordu ile aynı süreci yaşayan garip bir yapıyla karşı karşıyayız" diye konuştu.