BIST 9.121
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,48
HABER /  GÜNCEL

Gökçek kime şerefsiz dedi?

Ankara suyunun yüksek oranda arsenik içerdiği iddiası Meclis'e taşınmıştı. Bir de soru önergisi verildi. Önerge Gökçek'i sinirlendirdi.

Abone ol

CHP İzmir milletvekili Ahmet Ersin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Ankara suyunun yüksek oranda arsenik içerdiğini iddia etti. Ersin, Kızılırmak suyunda da metal olduğunu ileri sürerek, Kızılırmak suyunun Ankara’ya taşınması ile ilgili ihalede yolsuzluk yapıldığını da gündeme getirdi.

Soru önergesine sinirlenen Gökçek, çok ağır ifadelerin yer aldığı bir cevap hazırladı. İçişleri Bakanlığı’nın zaman zaman soru önergelerine verilen yanıtları kısaltarak milletvekillerine gönderdiğini belirten Gökçek, bir de üst yazı yazdı.

Gökçek, “İçişleri Bakanlığı eliyle sorduğunuz suale ilişikteki cevabı göndermiş bulunuyorum. Bakanlık genellikle yazılarımızı özetleyerek göndermektedir. Eksik bilgi kalmaması için bakanlığa gönderdiğim yazının bir nüshasını bizzat size gönderiyorum” dedi.

Kızılırmak suyunda ağır metal olmadığını iddia eden Gökçek, Kızılırmak suyunun Ankara’ya getirilmesi ile ilgili ihalede usulsüzlük yapıldığı iddiasına da sert çıktı. Gökçek, “Kızılırmak suyunda ağır metal yoktur. İhalede yolsuzluk yapan şerefsizdir. Bunu söyleyen kimse ispat etmezse o da şerefsizdir. Sual sorarken dikkatli davranın. Ahmet Ersin’i bu konuda mahkemeye vereceğim. Yolsuzluk yapıldığını kendisine söyleyen kim ise şahitlerini mahkemeye getirecek. İspat edemezse müfterilik mührü yakasına yapışacak” dedi.

Gökçek, “Bizim İzmir’le ilgili analiz raporlarımıza düzmece demek kimsenin haddi değildir. Siz maalesef hukuktan anlamıyorsunuz. Umarım bu cevaptan sonra bir daha dikkatli sual sorar ve sual sorarken kelimeleri dikkatli seçersiniz” yanıtını verdi.

GÖKÇEK HADDİNİ BİLSİN

Gökçek’in mektubunu terbiyesizce bulduğunu belirten Ersin ise, “Benim muhatabım Gökçek değil, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’dır. Ben sorularımı İçişleri Bakanı’na sordum... İddialarım demek ki doğru ki Gökçek bu kadar sinirlenmiş ve ahlakını ortaya çıkartmış. Bir belediye başkanının, bir milletvekiline nasıl cevap vereceğini bilmesi gerekir. Hakaret ve terbiyesizliği kendisine yol yapan Gökçek haddini bilsin” dedi.