BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.499,25
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Türkün yeğenine kelepçe

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün yeğeni, petrol boru hattından ham petrol çaldıkları iddiasıyla tutuklandı.

Abone ol DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün yeğeni Lokman Türk, petrol boru hattından ham petrol çaldıkları iddiasıyla yanındaki 5 kişiyle birlikte tutuklandı.

Ankara'nın Şereflikoçhisar İlçesi yakınlarında Ceyhan- Kırıkkale Ham Petrol Boru Hattı'na vana takan şebekenin petrol çaldığını saptayan BOTAŞ ekipleri araştırma başlattı. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün ablasının oğlu olduğu belirtilen Lokman Türk ile arkadaşları Nihat Alca, Ramazan Aktaş, Abdurrahman Yavuz, Hasan Yavuz ve Mesut Aktaş, Şereflikoçhisar- Ankara karayolunun 17'nci kilometresindeki Abim Petrol Tesisleri'nin arka tarafından geçen hattan petrol çalarken suçüstü yakalandı. Sorgularından sonra bugün adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuklanrarak Şereflikoçhisar Cezaevi'ne konuldu.

BOTAŞ Savunma Sekreterliği avukatlarından Vedat Aksakallı, Irak-Türkiye, Batman-Dörtyol ve Ceyhan-Kırıkkale ham petrol boru hatlarında bugüne kadar 10 milyon doların üzerinde hırsızlık yapıldığını söyledi. Ülke genelinde 15- 20 grubun ham petrol borularını kırarak hırsızlık yaptığını tespit ettiklerini ve bu tür hırsızlık olaylarının özel ihtisas isteyen bir yöntemle yapıldığını bildirdi. Aksakallı, ham petrol borularına özel bir düzenekle vana takıp, bunu lehimledikten sonra tankerlere dolum yapıldığını söyledi.