BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.430,58
HABER /  GÜNCEL

Kuran Kursu çöktü

Konya'da 3 katlı öğrenci yurdu çöktü. Bina yerle bir oldu. Çok sayıda öğrenci öldü. Diğerleri ise enkaz altında. İşte ayrıntılar;

Abone ol

Konya'nın Taşkent İlçesi Balcılar Beldesi'nde din eğitimi veren 3 katlı bir öğrenci yurdu çöktü. İlk gelen bilgilere göre 18 öğrenci öldü, 26 öğrenci yaralandı.

Tamamen yerle bir olan bina enkazı altından çok sayıda öğrenci çıkarıldı. Patlamanın gaz sıkışması nedeniyle ol


OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

duğu söyleniyor.

Patlamadan kurtulan öğrencilerden biri olay anını "yoğun gaz kokusu duydum. Düğmeye bastım patlama oldu" diye anlattı.

Balcılar Belediye Başkanı Mehmet Demirgül, çökmenin tüp patlamasından meydana geldiğini, enkazdan çıkarılan yaralıların hastaneye kaldırılmakta olduğunu söyledi.

Çöken yurtta kız öğrencilere din eğitimi veriliyordu. Yatılı eğitim verilen kursta kalan öğrencilerin yaşları 12 ile 16 arasında  değişiyor. Yaklaşık 21 kız öğrencinin göçük altından çıkarıldığı belirtildi.

Çevre ilçelerdeki hastanelere sevkedilen yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Hastaneye ulaştırılan öğrencilerin vücutlarında yanıklar var. Ağır yaralı öğrenciler Konya'daki hastanelere sevkedildi.

Arazi çok dağlık olduğu için göçük 03.45'te olmasına rağmen ambulanslar daha geç saatlerde olay yerine varabildi. Göçük altında üç kız öğrenci tespit edildi. 2'si çıkarılırken hala bir çok kız öğrenci yaşam mücadelesi veriyor.

YARALILARIN İSİMLERİ

Konya'nın Taşkent İlçesi Balcılar Beldesi'nde çöken yurt binasından yaralı çıkarılanların isimleri belli oldu: Teslime Dağtekin, Fatma Özbaharatçi, Teslime Akcan (hayati tehlikesi var)
Asude Akdede, Meryem Özbağrıaçık, Ünzile Semerci,
Cennet Tatmaz, Züleyha Pulu, Sema Kambur, Meryem Semerci, Şerife Atayer, Zehra Parlatıcı...