BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Genç yok Meclis jet hızında

Meclis 7 ayrı yasayı jet hızıyla çıkardı. Çünkü, Kamer Genç tatile çıkmıştı. Genç'in tatile çıkmasıyla Meclis'te muhalefet havası da gitti.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- TBMM tatile çıkmadan önce bir gün içinde 7 ayrı yasayı çıkartma kararı aldı. normal şartlarda bu 7 ayrı yasanın görüşülüp yasalaşması mümkün görülmüyordu. Ancak iktidar ve muhalefet anlaşıp, yasaları çıkarttılar. Çünkü, Kamer Genç, Meclis'te yoktu.

Kamer Genç, önceki gün yaptığı tatil programına uyarak, Antalya'da bir otele tatil yapmaya gitti. Bu nedenle dün Meclis'te adeta muhalefet yoktu. Meclis çalışmaları tıkanmadı ve yasalar jet hızıyla geçti.

YOKLUĞUNDAN YARARLANDILAR

Muhalefet ile iktidar arasında anlaşma yapıldığı ve 7 ayrı yasanın çıkartılmasının ardından tatile girilmesi yönünde uzlaşma yapıldığında AK partili milletvekilleri "Kamer Genç bizi engeller bu yasayı çıkartamayız", endişesindeydiler. Ancak, müjde gibi bir haber geldi. Kamer Genç'in tatile çıktığı ve Meclis'te olmayacağı duyuruldu. Bunun üzerine 7 yasayı bir gecede çıkartabileceklerini düşünen vekiller tüm gece çalışarak, Kamer Genç'in yokluğunda, yasaları çıkarttılar.