BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.506,82
HABER /  GÜNCEL

Karayılan yine zehirini akıttı

Sözde terör örgütünün yönetici Murat Karayılan yine Türkiye'yi tehdit etti. Operasyonlar sürerse büyük kentlerin hedef alınacağını söyledi.

Abone ol PKK lideri Murat Karayılan, TSK'nın örgüte yönelik operasyonlarını sürdürmesi halinde, Türkiye'nin büyük kentlerinde askeri ve ekonomik hedeflere yönelik bir dizi saldırı başlatacakları tehdidinde bulundu.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin muhabirine, Kandil Dağı'ndaki adı açıklanmayan bir köyde demeç veren Karayılan, PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonların devam etmesi halinde karşılık vermek için hazır olduklarını söyledi.

BBC muhabirinin sivillere yönelik saldırıları nasıl haklı gördüklerini sorusuna, 'Asıl bize yapılan haksızlık' şeklinde cevap veren Karayılan, Türkiye'nin büyük gücü karşısında mücadelelerini sürdürmekten başka çareleri olmadığını kaydetti.

'HATALAR YAPTIK'

Güngören'de geçen hafta yaşanan bombalı saldırıların sorumluluğunu kabul etmeyen Karayılan, "Bir savaş yaşıyoruz. Evet, bazen hatalar yaptığımız doğru. Bundan dolayı üzgünüz. Ama bizim sivillere saldırmak gibi bir politikamız yok" diye konuştu.