BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.426,54
HABER /  GÜNCEL

Özürlü kıza fuhuş işkencesi

Öz anne ve babası tarafından zorla fuhuş yaptırılan sağır ve dilsiz kız balkondan işaretle yardım istedi.

Abone ol

Diyarbakır’da özürlü kızlarını "fuhşa teşvik etmek veya fuhuş yaptırmak" suçundan mahkemeye çıkan anne ve baba tutuklandı.

Bir süre önce, sağır ve dilsiz olan 18 yaşındaki B.K, zorla kapatıldığı Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki bir evin balkonundan el ve kol işaretiyle vatandaşlardan yardım talebinde bulundu. Vatandaşların bildirmesi üzerine eve gelen polis ekipleri, vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar bulunan B.K’yi karakola götürürken, ev sahibi D.G. ile özürlü kızın annesi H.K. ve babası Y.K’yi de gözaltına aldı.

B.K, tercüman aracılığıyla verdiği ifadede, ailesinin kendisine zorla
fuhuş yaptırdığını iddia etti. Polisteki sorgulamalarının tamamlanmasından sonra anne H.K, baba Y.K. ve ev sahibi D.G, adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen anne H.K. ile baba Y.K, "Bir kimseyi fuhşa teşvik etmek veya yaptırmak" suçundan, D.G. ise "Nitelikli cinsel saldırı" ile "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan tutuklandı.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİLER

Bu arada, anne H.K. mahkemedeki savunmasında, kızının ifadesinde geçen her şeyin yalan olduğunu ileri sürerek, "Kızım ne anlatmak istediyse tercüman hep yanlış çeviri yaptı. Neden böyle bir şey yapayım. Kızım erkeklerle ilişkiye girdiğini bize söylemiyordu. Biz de anlamıyorduk. O boynunun arkasındaki yaygın kızarıklık, erkekler onu bağlayıp eve hapsettiğinden olmuş" dedi.

Baba Y.K. ise kızının zihinsel özürlü olduğunu, evde durduramadıklarını her fırsatta kaçtığını ifade ederek, "Ben kızıma böyle bir şey yaptıramam. Bu şekilde itham edilmek kötü" diye konuştu.

"İYİLİK OLSUN DİYE EVE GÖTÜRDÜM"

Sağır ve dilsiz B.K’yi evine kapattığı ileri sürülen D.G. ise B.K. ile cinsel ilişkiye girmediğini ifade ederek, şöyle dedi:

"Ben evimin önünde oturuyordum. B.K. geldi. El kol işaretiyle aç olduğunu ve babasının kendisine işkence yaptığını anlattı. Ben de iyilik olsun diye karnını doyurmak için evime götürdüm. Eşim ve çocuklarım evde değildi. Ben bir süre sonra evden çıktım. Geri döndüğümde B.K’nin balkona çıkıp bağırdığını gördüm. Bu kızla cinsel ilişkim olmadı, babası tanıdığımdır."