BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.432,72
HABER /  GÜNCEL

Çanakkale cayır cayır yandı

Çanakkale'de dün anız nedeniyle başlayan orman yangını şehri cayır cayır yaktı. Evler yandı, lokantalar kül oldu. İşte ayrıntılar...

Abone ol

Çınarlı Köyü yakınlarında çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Çanakkale cayır cayır yandı. Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Çanakkale'deki yangından 400-500 hektarlık alanın etkinlendiğini söyledi. 3 ev ile 2 lokantanın kullanılamaz hale geldiği yangın büyük yerleşim birimlerini de tehdit etti.

Harman makinesinden çıkan kıvılcımların anızları tutuşturmasıyla çıktığı iddia edilen yangın, 10 kilometre uzaklıktaki İntepe Beldesi’ne kadar ulaşmıştı.

Yangın Dardanos ve Güzelyalı Tatil Köylerini etkisi altına aldı. Yangına yakın bölgedeki vatandaşlar evlerini gözyaşları içinde boşalttı.

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı yangının rüzgarın etkisiyle geniş bir bölgeye yayıldığını belirterek, ‘Söndürme çalışmalarına 72 arazöz, 13 dozer, 5 uçak, 5 helikopter ve 400 orman işçisinin yanında, 2. Kolordu ve Boğaz Garnizon Komutanlığı’ndan askeri birlikler de katıldı. İntepe Beldesi’nde 3 ev ile Çanakkale-İzmir karayolu üzerinde 2 restoran yandı’ dedi.

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci Çanakkale’ye giderek yetkililerden yangın ile ilgili bilgi aldı.

Yangının etkili olduğu bölgede Vali Orhan Kırlı ve Çanakkale Orman Bölge Müdürü Mustafa Demirel'den bilgi alan Kahveci, ''İlk belirlemelere göre, mevcut yangın anızdan çıktı. Toplam 400 ile 500 hektarlık bir ormanlık alan bu yangından etkilenmiş vaziyette'' dedi.