BIST 9.680
DOLAR 32,44
EURO 34,46
ALTIN 2.480,29
HABER /  DÜNYA

Doğalgaz İngilizleri çarpacak

Artan enerji maliyetleri tüketiciyi vurdu. Doğalgaz faturasının maliyeti İngiltere'de vatandaşları kara kara düşündürüyor.

Abone ol

İngiltere'de aile başına ortalama doğalgaz faturasının önümüzdeki dönemde yüzde 66 artarak yılda 1000 sterline varmasının beklendiği bildirildi.

Elektrik giderinin de eklenmesiyle bir ailenin yıllık ortalama ısınma ve aydınlanma masrafının 1600 sterline varacağı uyarısında bulunan uzmanlar, en geç 2 yıl içinde zamların bu orana ulaşmasının beklendiğini, bunun da İngiltere'deki orta gelirli aileler üzerinde yıkıcı bir etki yaratacağını bildirdi.

Centrica adlı enerji devi tarafından Eclipse Energy adlı grubun uzmanlarına yaptırılan araştırmanın sonuçlarına göre ortaya konulan bu beklenti, giderek artan, halen varili 135 dolar dolaylarında seyreden ve doğalgaz fiyatını da etkileyen petrol fiyatına bağlı olarak ortaya konuldu.

Eclipse Energy araştırmacıları, giderek artan enerji fiyatlarının İngiltere'de aileleri gıda ve ısınma arasında bir tercih yapmaya zorlayacağını da öne sürdü.

Tüketici grupları ise piyasa gerçeklerinin bu kadar büyük bir fiyat artışını gerektirmediğini, ancak bu alanda çalışan firmaların aç gözlülüğünün fiyat artışlarından sorumlu tutulabileceğini bildirdi.