BIST 9.557
DOLAR 32,49
EURO 34,58
ALTIN 2.481,35
HABER /  GÜNCEL

Beyaz Hoca şov yaptı

Zekeriya Beyaz Ergenekon'a el attı. Kameraları görünce coştu.. İstanbul Emniyeti önünde gösterisini sundu.

Abone ol

Renkli hoca Zekeriya Beyaz sahnede. Sıradışı ilahiyatçı İstanbul Emniyeti önünde basın mensuplarının ilgisini çekmeyi başardı. ADD üyeleri ile birlikte Şener Eruygur'un gözaltına alınmasını protesto etti.

İstihbarat servisleri tarafından cep telefonun dinlendiğini öne süren Beyaz, kameralar karşısında bir de deneme yaparak bunu kanıtlamaya çalıştı. Beyaz'ın ilginç çabası sonuçsuz kaldı.


NUMARASININ BAŞINA 2 RAKAMINI EKLEDİ VE ARADI

Kendi telefon numarasının başına 2 rakamını ekleyerek arama yapan Beyaz, aradığı nuramanın çaldığını ileri sürdü. Beyaz, "Protesto gösterisine gelirken bana 'Kendi numaranın başına 2 rakamını ekleyip arama yaparsan dinlenip dinlenmediğini öğrenebilirsin' demişlerdi. Ben de böyle yaparak aradım. Karşıma birisi çıktı. 'Kimsin sen?' dedi. Ben de telefonda çıkan kişiye, 'Asıl sen kimsin? Bu benim numaram' cevabını verdim. Kısa süre tartıştıktan sonra karşıdaki adam telefonu kapattı." şeklinde konuştu.

ADD YÖNETİCİLERİ BEYAZ'A KIZDI

Beyaz bu durumun kendi telefonun dinlendiğini ortaya çıkardığını öne sürdü. Beyaz'ın bu açıklamalarını gülümseyerek dinleyen ADD yöneticileri basın mensuplarının bu konuya daha çok ilgi göstermesi üzerine nazik bir şekilde uyarıda bulundu. Beyaz yapılan ikazlara rağmen iddiasını ispat etmek için telefonunu mikrofonlara tutmaya devam etti.

TARAFSIZ VE İLAHİYATÇIYIM

Prof. Dr. Beyaz da kendisinin tarafsız ve ilahiyatçı olduğunu anlatarak, ''Ama yurtseverim, Atatürkçüyüm, Müslümanım, Türküm. O nedenle de buradayım. Türk Silahlı Kuvvetlerine 50 yıl hizmet eden, memlekete 50 yıl güvenlik hizmeti veren bir insanın yakalanması benim vicdanımı yaraladı. Bunu kınamak için buradayım'' dedi