BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,15
ALTIN 2.325,29
HABER /  GÜNCEL

Ergenekonun kilit ismi bulundu

Ergenekon ve bazı operasyonların kilit ismi olduğu düşünülen Ersöz Paşa bulundu. Ersöz, karar çıktığı gün bakın nereye gitmiş!

Abone ol

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında aranan eski Jandarma İstihbarat Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün yurtdışına çıktığı öğrenildi. Ersöz'ün, savcının mahkemeden gözaltı kararı çıkardığı gün olan 29 Haziran'da Rusya'ya gittiği belirlendi.

Ersöz'ün yakın çevresi, emekli Tuğgeneral'in bir iş gezisi için Rusya'ya gittiğini, 10 gün sonra Türkiye'ye döneceğini söylüyor. Aynı soruşturma sebebiyle aranan eski milletvekili Turhan Çömez'in de kısa bir süre önce yurtdışına çıktığı belirlenmişti. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı'nın Turhan Çömez ile Levent Ersöz'ün yakalanması için İnterpol'ü devreye sokmaya hazırlandığı belirtilirken, iki zanlının yurda girdiği anda yakalanması amacıyla tüm sınır kapıları uyarıldığı bildirildi.

AK Parti'yi yıpratma projesi Ersöz'e ait
Operasyon kapsamında aranan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, ilginç bir geçmişe sahip. Şener Eruygur'un Jandarma Genel Komutanlığı döneminde Jandarma İstihbarat başkanı olarak görev yapan Ersöz'ün ismi eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'e ait darbe günlüklerinde de geçiyor. Örnek, 19 Aralık 2003 tarihli notta Ersöz için şu tabirleri kullanıyor: "Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanı, general, yaptığı faaliyetlerle ilgili olarak sadece bana özel bir brifing verdiler. AKP hükümetine karşı, bu hükümeti demokratik kurallar içerisinde zayıflatmak için neler yapılması gerekiyorsa hepsi düşünülmüş ve uygulamaya geçmişler. Hayranlıkla dinledim. Kendilerine birkaç konuda görüşlerimi söyledim."

Eruygur döneminde Jandarma İstihbarat başkanı olan Ersöz, Urfa Alay Komutanı Erdal Sarızeybek'ten mahkeme kararı olmaksızın dokuz telefon görüşmesinin kaydını istemiş, numaraları araştıran Sarızeybek gizli bir operasyon yürütüldüğünü fark edince soruşturmalarla boğuşmak zorunda kalmıştı. Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, 2001 yılında teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın hapis yattığı İmralı'da komutanlık yapmıştı.