BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.439,78
HABER /  GÜNCEL

Türkiyeyi şok eden gözaltılar

Türkiye şok baskınlarla sarsıldı. 2 general, bir albay, 2 gazeteci ve bir strateji uzmanı gözaltına alındı. İşte son bilgiler;

Abone ol

Ankara güne çok sıcak başladı. Ergenekon soruşturması yeniden gündemin ilk sırasına yerleşti. İki emekli orgeneral, bir albay ve bir gazeteci gözaltına alındı. İşadamı Sinan Aygün'ün de soruşturma kapsamında ifadesine başvuruldu.

GÖZALTINDAKİ İSİMLER ŞUNLAR;

Ankara'da 7 kişi, İstanbulda'da
13 kişi de gözaltına alındı.
Kimlikleri açıklananlar şöyle;
-Hurşit Tolon (Emekli general)
-Şener Eruygur (Emekli general)
-Atilla Uğur (Emekli albay)
-Mustafa Balbay (Gazeteci)
-Sinan Aygün (ATO başkanı)
-Kemal Aydın
-Neriman Aydın
-Ufuk Büyükçelebi (Tercüman
gazetesi genel yayın yönetmeni)
-Erol Mütercimler
-Prof. Dr.Ercüment Ovalı
(Trabzon'da gözaltına alındı.)
-Hasan Atila Uğur (Emekli albay)
-Osman Gürbüz
-Levent Ersöz (Emekli Tuğgeneral)
-İlker Özgüven (Emekli Tümamiral)
-M.A. (Erzurum'da gözaltına alındı)
-S.Y.(Erzurum'da gözaltına alındı)
ARANAN İSİMLER
-Turan Çömez (AKP eski millv.)


Gözaltılar İstanbul'a da sıçradı. Toplam 25 kişi gözaltına alındı. 1 kişi ise aranıyor.

Tercüman gazetesi genel yayın yönetmeni Ufuk Büyükçelebi  de gözaltına alındı.

Gözaltına alınan dikkat çekici bir isim ise komplo teorileri ile ünlü olan Erol Mütercimler oldu. Emekli albay Atilla Uğur da askeri kanattan gelen son gözaltı oldu...

Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet savcısı Zekeriyya Öz'ün talimatıyla Emniyet güçleri sabah saat 07.00'de Ankara'da şok gözaltılara başladı. 

CUMHURİYET BASILDI: İlk baskın Cumhuriyet gazetesinin Ankara bürosuna oldu. Aynı saatlerde gazetenin Ankara temsilcisi Mustafa Balbay da evinde gözaltına alındı.

Polisin gazete binasına ilk geldiğinde arama izninin olmadığı anlaşıldı. Cumhuriyet bürosuna girmek isteyen polisler güvenlik görevlisine takıldı. Arama kağıdı olmadığı için polisler kapıda bir saat bekledi. Daha sonra arama kağıdı gelince içeri girebildiler.

İKİ PAŞAYA BASKIN: Aynı da


 GÖZALTINA ALINANLAR KİMLER?
Gözaltına alınan isimlerden Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Şener Eruygur, Eski Jandarma Genel Komutanı idi. Eruygur emekliye ayrıldıktan sonra Cumhuriyet mitinglerinin düzenlenmesinde etkin rol oynamıştı.

Gözaltına alınan diğer isim Emekli Orgeneral Hurşit Tolon ise son dönemde ulusalcı çizgisiyle ön plana çıkmış, Türkiye'nin çeşitle yerlerinde düzenlenen hükümet karşıtı konferans ve panellere katılarak sivrilmişti.

Mustafa Balbay: Cumhuriyet gazetesi Ankara temsilcisi. Bilindiği gibi Cumhuriyet'in daha önce de sahibi İlhan Selçuk gözaltına alınmıştı.

Sinan Aygün: Ankara Ticaret Odası başkanı... Aygün ilginç söylemleri ile tanınıyordu.

Ufuk Büyükçelebi: Tercüman gazetesi genel yayın yönetmeni. Tercüman gazetesi ulusalcı çizgisi ile dikkat çekiyordu.

Erol Mütercimler: Strateji uzmanı. En son 32. Gün programında ilginç açıklamalar yapmıştı. Mütercimler, Erdoğan ile Gül'ün arasının açık olduğunu, Türkiye'de başkanlık sistemi için düğmeye basıldığını öne sürmüştü.

kikalarda Ankara'nın başka bir bölgesinde hareketli dakikalar vardı. Eski Ege Ordu komutanı Orgeneral Hurşit Tolon ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı emekli orgeneral Şener Eruygur, saat 08.00 sıralarında askeri lojmanlardan alındı. Emniyetin gelişmeleri Genelkurmay'a bildirdiği haberi geldi.

TOLON'UN KAPISI KIRILDI:  Tolon'un eşi evlerinin didik didik arandığını söyledi. Eve giriş sırasında polisin kapıyı kırdığı öne sürüldü. Tolon'un da bu duruma sert tepki verdiği öğrenildi. Tolon ve Eruygur işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul'a götürülecek.
Tolon'un Kuşadası'ndaki yazlığına da baskın düzenlendi.

ATO'DA GERİLİM: Ankara'daki şok baskının bir diğer adresi da Ankara Ticaret Odası oldu. Burada arama yapmak isteyen polis ile binadakiler arasında gerilim yaşandı.

ATO başkanı Sinan Aygün gözaltına alındıktan sonra binaya getirildi. Odası açtırılıp polis tarafından didik didik arandı.

İSTANBUL'A SIÇRADI: Ankara'daki şok baskınlar İstanbul'a da uzandı. 17 kişinin gözaltına alındığı haberi geldi. Tercüman gazetesi genel yayın yönetmeni Ufuk Büyükçelebi de bu isimler arasında. Büyükçelebi'ye kelepçe takılması tepki çekti.

TRABZON'DA GÖZALTI: Soruşturma kapsamında bir gözaltı haberi de Trabzon'dan geldi. Prof. Dr. Ercüment Ovalı gözaltına alındı. Ovalı, ATİ Teknoloji Özel sağlık hizmetleri şirketinin genel müdürlüğünü yapıyor.

KOMPLO TEORİSYENİ DE GÖZALTINDA: Strateji uzmanı Erol Mütercimler de Ergenekon'a takılan isimlerden oldu. Mütercimler, Yeditepe, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Doğuş Üniversitesi'nde Strateji ve Devrim Tarihi dersleri veriyordu. Mütercimler, bir dönem Habertürk'de "Aynanın arkası" programını yapıyordu.

GÖZALTINDAKİLER İSTANBUL'DA: ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan 7 kişi, Atlasjet'e ait tarifeli uçakla saat 19.35'te İstanbul'a getirildi. Emniyet'te sağ masada yani irtica masasında sorgulanacaklar...

CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK: Akşam saatlerinde cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı. Polis, orduevine girerek arama yaptı. Polis Fenerbahçe Orduevi'ne baskın düzenledi. Polis, Eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un Fenerbahçe Orduevi'nde bulunan ofisi arandı.