BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.295,61
HABER /  GÜNCEL

Mafya parçalayıp organ sattı

Şimdi okuyacağınız haber Türkiye'deki organ kaçakçılığının yürek burkan hikayesini anlatıyor. İşte o hikaye...

Abone ol

Yoksul vatandaş geçim derdine düşünce, organlarını satılığa çıkardı. Vatandaşla hemen iletişime geçen organ mafyası, 12 bin YTL'ye aldığı karaciğeri zengin bir hastaya pazarladı.

Organ mafyası, Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Sofulu Beldesi'nde oturan 51 yaşındaki Yahya Altınay'ın 12 Şubat'ta 24 yaşındaki oğlu İsmail'in karaciğerini 12 bin 800 YTL'ye sattığını, ameliyatın ise İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirildiğini ihbar etmesi üzerine çökertildi.

Yapılan operasyon sonunda organ mafyasının lideri olduğu öne sürülen 38 yaşındaki Osman Kökyıldırım ile mafya üyelerinden 46 yaşındaki Cihangir Evran ve 31 yaşındaki Emin Taş tutuklandı. Karaciğeri satılan, gözünün de satılması için teşebbüs edilen Yahya'nın kardeşi 42 yaşındaki Kerem Altınay ile 33 yaşındaki Mehmet Kodaz hakkında da yakalama emri çıkartıldı. Aralarında organlarını satan ve organ alanların da bulunduğu 9 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Organ mafyası ile ilgili soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, 3'ü tutuklu 14 organ mafya üyesi hakkında `Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve bu örgüte üye olmak, teşekkül halinde organ ticareti yapmak, bu suça teşebbüs etmek' suçlarından 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.