BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,56
ALTIN 2.493,90
HABER /  GÜNCEL

Dizi oyuncuları aranıyor

Cihan Ünal, Nurgül Yeşilçay, Esra Akkaya ve Berna Laçin'in dahil olduğu bir kurul yıldız adaylarını seçecek

Abone ol

Türkiye'de çekilen dizi, film ve reklamların sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu artışla beraber çok sayıda yeni oyuncuya da ihtiyaç duyuluyor. Yapımcılar, oyuncu bulmak için genelde cast ajanslarına başvurup katalogtaki oyuncular arasından kendilerine uygun olanı seçiyorlar. Bu süreçte yaşanan sıkıntıları çok iyi bilen Berna Laçin, üniversite yıllarından arkadaşı olan eski petrolcü Timuçin Tuncer'le, yaklaşık 2 milyar dolarlık bu sektöre yeni bir açılım kazandırdı. Ortaklaşa bir şirket kurup oyuncuadresi. com adlı iş portalını hazırladılar ve Türkiye'deki tüm sinema, TV ve tiyatro oyuncularını ilgilendiren büyük bir projeye imza attılar.

Berna Laçin'in ortağı Timuçin Tuncer de sitede oyuncuların, istenen ayak numarasından göz rengine, boyundan eğitimine çok sayıda pek çok kategoride aranabileceğini söylüyor. İlk etapta 2 bin kadar oyuncunun yer aldığı sitede, genç yetenekler de keşfedilecek. Ünlü oyuncular Cihan Ünal, Nurgül Yeşilçay, Esra Akkaya ve Berna Laçin'in dahil olduğu bir kurul, siteye üye olan genç oyuncular arasından yıldız adaylarını seçecek. Bu kişilere oyunculuk eğitimi imkânı sağlanacak. Tuncer, "Siteye yatırdığımız paranın 22 ayda dönmesini bekliyoruz." diyor.

YURTDIŞINA DA OYUNCU ARANIYOR

Artık bu sektörde de globalleşmenin gerekli olduğunu belirten Laçin, "Avrupa'daki Türklerin sayısı arttıkça reklamları Türkçe yapmaya başladılar. Bu nedenle de Türk oyuncu arıyorlar. Almanya'dan iki, Fransa'dan bir yönetmen bizden oyuncu istedi. Siteye yine bu ülkelerden katılmak isteyen oyuncular var. Amaç sektörü bir arada tutmak" dedi.

2 MİLYAR DOLARLIK PAZAR

450 bin dolar yapım maliyeti ile kurulan iş portalında 10 kişi çalışıyor. Kısa sürede sektörün Kanal D, ATV, Star TV gibi kanalları, Tümay Özokur, Harika Uygur ve Sihirli Anahtar gibi belli başlı cast ajansları, cast direktörleri, Erler Film, TİMS, HMO ve Gold Film gibi birçok yapımcı, oyuncu ve oyuncu adayları bu portala üye olup kullanmaya başladı. Oyuncuadresi.com'u online cast'tan ayıran ve dünyada ilk olmasını sağlayan özelliklerin başında kanal yöneticilerinden yapımcılara, cast direktörlerinden cast ajanslarına, oyunculardan oyuncu adaylarına ve yönetmenlere kadar herkesin burada olabilmesi. Portala üyelik, tüzel kişiler için yıllık 75 YTL+KDV. Berna Laçin ve Timuçin Tuncer, portalı dünya çapında yapabilmek için de çalışmalara başladı. Uluslararası bir kuruluşa üye olmak için başvuru yaptılar. Türk oyuncuları, dünyaya sunma olanağı elde ederken, dışarıdaki oyuncuları da bizim yapımcıların ve cast direktörlerinin ekranına getirecekler. Yurtdışı ayağının ikinci aşamasında ise yabancı kurumları portala üye yapmayı planlıyorlar.

'OYUNCU BULMAK ZOR'

Berna Laçin, "Bir dizide 80'e yakın kişi oynar. Bu oyuncuları tespit etmek çok eziyetli bir süreç. Türkiye'de çok iyi cast ajansları var. Ancak bunları dolaşmak ve oyuncu seçmek çok zaman alıyor. O yüzden dizilerde hep aynı oyuncuları görüyoruz. Burada bir sorun olduğunu düşünerek bu şirketi kurduk. www.oyuncuadresi.com adlı sitemizde Türkiye'nin dört bir yanındaki ajanslar ve bağımsız oyuncular bir arada olacak. Biz ajansların işine talip değiliz. Yalnızca onları havuzda topluyoruz." diyor.