BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,57
HABER /  POLİTİKA

No yerine Yese basarsan...

Başbakan Erdoğan, CHP Lideri Baykal ve Önder Sav'ın 'dinleniyoruz' iddialarına Bursa'dan yanıt verdi. İşte Erdoğan'ın açıklamarı...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal ve genel sekreteri Önder Sav'ın 'dinleniyoruz' iddiasına Bursa'dan cevap verdi. Erdoğan; "(No'ya basacağına, Yes'e basıyorsun) sonra da 'dinleniyoruz' diyorsun" dedi.

Bir dizi açılış için Bursa'ya gelen Başbakan Erdoğan, BursaRay Doğu Etabı açılışı nedeniyle Arabayatağı Metro İstasyonu'ndan bindiği treni Şehrüküstü Meydanı'na kadar kullandı.

Kısa süreliğine uğradığı partisinin il başkanlığına uğrayan Erdoğan, Başbakanlık otobüsüne bindi. Başbakan Erdoğan, yine yolda çocuklara oyuncak dağıttı.

Sanral Garaj'daki Kent Meydanı'na gelen Başbakan Erdoğan binlerce kişinin alkışlarıyla karşılandı. Bursa ve çevre il ve ilçelerden gelen binlerce insan, saatler öncesinden meydanı doldurdu.

TÜRKİYE SENİNLE GURUR DUYUYOR

Meydana Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'le birlikte gelen Erdoğan, "Türkiye seninle gurur duyuyor" tezahüratlarına 'Biz sizlerle gurur duyuyoruz' diyerek konuşmasına başladı.

BURSA'DA HEP HUZUR BULDUM

Başbakan Erdoğan, Bursa'nın ilçelerini tek tek sayarak tüm şehir halkını selamladı. Bursa'da olmaktan gurur duyduğunu belirten Erdoğan; "Ne zaman Bursa'ya geldiysem huzur buldum, enerji, heyacan dolu olarak döndüm. Yanı başımızda bu kadar güzel örnekler var. Başka yerden örnek aramaya ne gerek var. Sen hizmet edersen, sen hizmet üretirsen, adeletle hükmedersen, sen garip gurabanın yanında olursan yoksulu kollarsan, bu millet de binyıl geçse meni hatırlar, unutmaz. Yola çıkarken ne dedik, uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Gideceğiz bu millete hizmet yolunda kimse bizi alıkoyamayacaktır. Halka hizmet hakka hizmettir." dedi.

"SİYASİ PARTİ TİCARETLE UĞRAŞMAZ; AMA SİZ UĞRAŞTINIZ"

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da sert dille eleştiren Başbakan Erdoğan, 'Sana uzanan eller kırılsın' tezahüratlarına 'Kırılmasın, keşke elleri hayra uzansa' dedi. CHP lideri Baykal'ın geçtiğimiz hafta Diyarbakır'daki bir tarlada karşılaştığı genç kızın 'lafla iş olmaz' sözünü hatırlatan Erdoğan, Türkiye'de onyıllarca istikrarın sağlanamadığını söyledi.

'Bugün artık bizim lügatimizde, sözlüğümüzde kriz kelimesi yok.' diyen Erdoğan, 'kriz var' kelimesini kullananların yalan söylediğini kaydetti.

Erdoğan, krizin olmadığını, dünyanın ekonomik kriz yaşadığını, ancak Türkiye'nin buna direndiğini belirterek; "Göreve gedik, Merkez Bankası döviz rezervi 26. 5 milyar dolar. Şu anda 77.5 millar dolardır. Hadi yok desinler, rakam ortada. Halep ordaysa Arşın Bursa'da. Türkiye borçlandırdılar, nereye IMF'ye. İktidarımıza sağdan, solda vurdular, (IMF'nin kulu kölesi) dediler. Borçlanan sizsiziniz, sıkılmadan şimdi böyle konuşuyorsunuz. Türkiye'nin IMF ile birlikteliği onyıllardır var. Bunu farklı yere kaydırmanın bir anlamı yok. Koluna hakim olacaksın mesele, masaya oturduğun zaman kararlı şekilde oturup, hakkını savunacaksın, olay budur." dedi.

YAN GELİP YATMADIK 

Başbakan Erdoğan, "Samimiyetle cesaretle kronik sorunların üzerine biz gittik. Öncekilerin cesaret edemeği refromları biz yaptık. Kararlılıkla bunları tek tek gerçekleştirdik. Yan gelip yatmadık. gece gündüz demeden çalıştık. Dünyanın dört bir yanına gittik. Muhalefet diyor ki; (hiç Ankara'ya uğramıyor). Evet doğrudur. Arasıra bazı bazı uğruyorum. Bakan arkadaşlarım da öyle. Dünyada Türkiye'nin ürünlerini pazarlıyoruz. Koşuyoruz, dünyanın dört bir yanına işadamlarını götürüyoruz. Türk'ün ürününü pazarlıyoruz. Bu muhalefete kalsa hemen, onlar da doğru konuşmak diye birşey yok, 'sayın Başbakan filanca işadamıyla ne konuştun?' İşadamıyla ben bu ülkede yatırım yapmasını, konuştum, konuşurum. Görevde kaldığım sürece de konuşmaya devam edeceğim; ama kapalı kapılar ardında herhangi bir medya organıyla ticari anlaşma yapmadı benim iktidarım." şeklinde konuştu.

NO'YA BASACAĞINA YES'E BASARSAN

Erdoğan, "Bütün evraklar bütün belgleri ortada. Bir siyasi parti ticaretle uğraşmaz. Ana Muhalefet partisi ticaretle uğraşıyor. Sık sık ekranlara gelip 'dinleniyoruz' diyor. No'ya basacak yerde Yes'e basarsan bu hale gelirsin. Olay budur. No'ya basacağın yerde Yes'e basarsın, önce kendini çek et, olaylara böyle yaklaş, olayları böyle değerlendir. Ülkede gelip de bu ülkedeki yönetime fatura kesmeye çalışmayın. Bu ülkede emniyet güçelerine fatura kesmeye çalışmayın. Önce kendiniz dürüst davranın, ondan sonra sıkıntıların olmadığını görün" diye konuştu.