BIST 9.456
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,47
HABER /  GÜNCEL

Kedinin kanatları var!

Tunceli’de arka ayaklarının üzerinde gövdesinde kanat gibi çıkıntıları olan bir sokak kedisi görenleri şaşırttı.

Abone ol

Tunceli’de bir sokak kedisindeki kuş kanadına benzeyen çıkıntılar, görenleri hayrete düşürdü. ‘Kanatlı Kedi’ olarak anılan hayvan, meraklı vatandaşların ilgi odağı oldu.

Sokakta bulunan kedinin kanada benzer çıkıntılarının olduğunu fark eden mahalle sakinleri uzun süre kediyle ilgilendi, cep telefonlarıyla kanatlı kedinin görüntüsünü kaydetti. Kedinin genetik bir bozukluğu olabileceği düşünülüyor.

Cafer Kuhak isimli vatandaş, kapıda miyavlayan kediye ekmek verdi. Ancak bir süre sonra kedi kanatlarını açınca hayretler içinde kalan genç kediyi telefonuyla görüntüledi.

Ancak gencin yanına annesi kediyi görünce çığlık attı. O sırada bağırma sesi ile korkan kedi kayıplara karıştı.

Tunceli'de günün konusu olan kedi uzun aramalar sonucunda akşam saatlerinde Moğultay Mahallesi Oğuz Sokak'ta araçların altında saklanırken bulundu. Yoğun ilgi ve kalabalıktan ürken kedi, isminin açıklanmasını istemeyen bir aile tarafından koruma altına alındı.

GEÇEN SENE ÇİN'DE DE GÖRÜLMÜŞTÜ

Bir kanatlı kedi vakası da geçen sene Çin’in Shaanx bölgesinde görülmüştü. Yaşlı bir kadının sahibi olduğu erkek kedinin iki yanında önce şişlikler oluşmaya başladı. Bu duruma anlam veremeyen kadın ‘Tom’ adı verdiği kedisini veterinere götürmeden biraz daha beklemek istedi. 2. ayın sonunda şişkin yerler patladı ve o bölgelerden iki kanat uzadı.

Uzun ve kemikli kanatlarıyla görenleri şaşkına çeviren kedi uzmanları da şok etmişti. Bilim adamları olayı ‘gen mutasyonu’ olarak tanımlarken kanatlı kediyi görenler genleriyle oynanarak başkalaştırılan hayvanların artık doğal yollarla mutasyona uğradığı görüşünde birleşti.