BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,25
HABER /  DÜNYA

Böyle felaket görülmedi

Bir ülke adeta haritadan silindi. Myanmar yer bir oldu. Binlerce insan kayıp. Ölü sayısı inanılmaz; 4 bin kişiden söz ediliyor.

Abone ol

Asya ülkelerinden Myanmar güneyini vuran Nargis kasırgasında hayatını kaybedenlerin sayısı yaklaşık 4 bin. Kasırgada 3 bin kişinin de kaybolduğu gelen haberler arasında.

KASIRGA MYANMAR'I YERLE BİR ETTİ. 4 BİN KİŞİ ÖLDÜ. 3 BİN KİŞİ KAYIP. 
MYANMAR KASIRGASININ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

ONBİNLER ÖLMÜŞ OLABİLİR

Birmanya'da devlet radyosu, Cumartesi günü meydana gelen tayfunda, en az dört bin kişinin öldüğünü duyurdu.

Yetkililer, daha önce devlet televizyonundan yaptıkları açıklamada, tayfunda ölenlerin sayısını 350 olarak bildirmişlerdi. Radyonun haberine göre, ölenlerin sayısı onbinleri bulabilir.

Ülkede devlet görevlileri ve uluslararası kurumlar binlerce kişinin ölümüne, on binlerce kişinin de evsiz kalmasına neden olan felaketin verdiği zararın boyutlarını tam olarak tespit edebilmiş değiller.

Başkent felaket bölgesi ilan edildi

Hükümet başkent Rangun (Yangon) dahil beş yerin 'felaket bölgesi' ilan edildiğini duyurdu.

90 bin kişi evsiz

Birmanya devlet televizyonu, küçük adalardan birinde, kasırga sonrası oluşan seller sonucu 90 bin kişinin evsiz kaldığını bildirdi.

Ulaşılamayan bölgeler var

BBC muhabiri Sunita Nahar'ın da bildirdiğine göre Birmanya'daki bazı köy ve kasabalardaki zarara ilişkin tam bir bilgi alınabilmiş değil.

Birmanya'nın en büyük kenti Rangun'un da kasırgadan büyük zarar gördüğü belirtiliyor. Birleşmiş Milletlerin verdiği bilgiye kentte elektrik ve telefon hatları kesilirken, çok sayıda kişi evsiz kaldı.

Bengal Körfezinde meydana gelen şiddetli tayfun, teknik olarak siklon (kiklon) olarak adlandırılıyor ve atmosferde bir alçak basınç alanı çevresinde hızla dönen rüzgârların oluşturduğu şiddetli fırtına olarak tanımlanıyor.