BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bir dilim ekmeğe muhtaç öldü

Organlarıyla 6 kişiye hayat verdi. Trafik kazasında ölmüştü 14 yaşındaki genç kız. Meğer hayattayken ölüymüş.

Abone ol

Trafik kazasında ölen genç kızın organları 6 kişiye hayat verdi. Ama hayattayken yaşadıkları çok hazindi 14 yaşındaki Sercan Sodruk'un.

Sercan'ın defterine yazdığı şu sözler her şeyi özetliyor: "Yanlışlıkla gelmişim bu dünyaya, yaşamaya mecburum."

Boş sofraya oturduklarında babasına şöyle diyordu: "Bizim ne zaman ekmeğimiz, suyumuz, yemeğimiz ve salatamız bir arada olacak?"

Evet aynen böyleydi. Yürek parçalayan iç burkan boğazları düğümleyen bir soru.. Baba Himmet Doruk bu soruya cevap verememenin üzüntüsüyle günlerini geçiriyordu.

İnşaat işçisi baba düzenli iş bulamıyordu. Üç gece arka arkaya aç yattıkları oluyordu. Bulgur pilavıyla karın doyuruyorlardı.

Minibüsün çarpmasından bir gün önce de trajedi yaşanmıştı. Belki de bunun etkisiyle kaza geldi. Çünkü o gece evde 1 dilim ekmek kalmıştı.

Talihsiz kız 1 dilim ekmeğe margarin sürdü ve domotesle birlikte yedi. Sabah okula giderken evde hiç bir şey yoktu. Aç gitti okula.. Anne Durdu Doruk akşam margarinli ekmek sözü vererek kızını uğurlamıştı.

Bu üzüntü ve dalgınlıkla okulu geçirdi. Aç ve halsizdi. Tataki kalmamış mecali bitmişti. Eve dönerken farkedemedi minibüsü. 6 gün süren yaşam savaşını kaybetti.

Kendisi hayattayken çok çekti ama organlarıyla can verdiği 6 kişiyle birlikte yaşama sevincini tatmak istiyor.. Özge İpekçioğulları/Sabah