BIST 9.711
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,88
HABER /  DÜNYA

Danimarka’da ırkçı vahşet

Kopenhag’da 3 ırkçı Danimarkalı’nın saldırısına uğrayan, kafasına beyzbol sopasıyla vurulan Deniz’in beyin ölümü gerçekleşti

Abone ol

Özgür Deniz Uzun’a sebepsiz yere saldırıp beyzbol sopasıyla başına vurarak komaya sokan 3 saldırgan dün tutuklandı.

Kapalı kapılar ardında yapılan duruşmada hakim 3 zanlıya ilk etapta 27 gün tutukluluk süresi verdi. Ancak yaşları 15 ve 17 olan iki kardeş, yaşlarının küçük olması nedeniyle ıslah evine gönderildi. 19 yaşındaki üçüncü saldırgan ise cezaevine kondu.

Özgür Deniz Uzun ile birlikte gazete dağıtan arkadaşı Iraklı Muhammed, yaşadıkları korkunç olayı şöyle anlattı:

‘Kaldırımda pizza yiyorduk’

“Dağıttığımız gazeteleri hemen hemen bitirmiştik, sadece bir sokak kalmıştı. Deniz, ‘Sabahtan beri yemek yemedik. Bir şeyler yiyelim’ dedi. Aldığımız pizzayı kaldırımda yemeye başladık. Bu sırada yanımızdan siyah bir araba geçti. İçindekiler bize dikkatlice bakınca biz de onlara baktık. Ani bir manevra ile geri dönüp önümüzde durdular. Şoför, ‘Ne bakıyorsunuz kara kafalılar? Kavga mı etmek istiyorsunuz?’ dedi. O sırada arabadan inenlerin birinde çekiç, diğerinde beyzbol sopası vardı. Beyzbol sopasını hızla sallayınca Deniz’in kafasına isabet etti. Ben çekiç darbesinden geriye kaçarak kurtuldum. Deniz aldığı darbenin etkisiyle sendeledi. Onlar gülmeye ve alay etmeye başladı. Deniz yere düştüğünde arabaya binip uzaklaştılar.”

Hemen yardım istediğini belirten Muhammed, ambulansın yaklaşık 10 dakika sonra geldiğini ve doktorun Deniz’e kalp masajı yaptığını anlattı.
Hastaneye kaldırılan Özgür Deniz Uzun’un darbenin etkisiyle kalbinin durduğu, ancak doktorun müdahalesi sonucu yeniden çalıştığı belirtildi. Ancak Doktorlar, Deniz’in beyin ölümünün gerçekleştiğini belirttiler.