BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

Kanal 6nın muhteşem dönüşü

Kanal 6, bir ilk ile muhteşem bir dönüş yapıyor. Artık dört dilde yayın izleyebileceksiniz. Bu diller arasında Arapça, İngilizce ve Rusça yer alıyor.

Abone ol Türkiye ilk kez çok dilli ve uluslararası bir haber kanalına sahip oluyor...  Genel Müdürlüğünü İrfan Sapmaz’ın yaptığı Kanal 6 Televizyonu 6 logosu ile uluslararası haber televizyonu olarak Mayıs ayında yayınlarına başlıyor.

İşadamı Mehmet Kurt’un sahibi olduğu “6 Uluslar arası Medya Yayıncılığı A.Ş” bünyesinde ayrıca “6 Haber Ajansı” “Gizli Arşiv Dergisi “ gibi kuruluşlar da bulunuyor.

4 DİLDE YAYIN

6 Haber Ajansı ilk etapta Eski Sovyet Cumhuriyetleri, Ortadoğu, Balkanlar ve Avrupa’da geniş bir haber ağı oluşturmak için yola çıktı.

Kanal 6, 4 dilde dünya’ya seslenecek. Türkçe, Arapça, Rusça ve İngilizce dillerinde teknik alt yapısını oluşturan Kanal 6’ın Genel Yayın Yönetmenliğini İrfan Ülkü, Haber Müdürlüğünü ise son olarak CNN Türk Dünya haberleri Müdürlüğü görevinde bulunan Gökhan Güvenç yürütecek.

Kanal’ın en büyük özelliği dünya’da bir ilk olacak olan dil ve alt yazı seçme imkanının bulunması. İzleyici elindeki kumanda aleti ile Türkçe, Rusça, İngilizce ve Arapça yayın seçeneklerinden birini izleme şansına sahip olurken, bu arada da alt yazı o dilde ekrana gelecek.

Kanal 6’da reklamcılar 4 ayrı dilde istediği bölgeye reklam verme şansına da sahip olacak. Yani bir reklamcı sadece Rusça veya Arapça olarak reklam vermek isterse bu reklam sadece bu dillerde izlenebilecek.

DENEYİMLİ İSİMLER KADRODA

4.Levent’te yaklaşık 2 bin metrekare alan üzerinde kurulu merkezinde yayın hayatına başlayacak olan Kanal 6 bünyesinde birbirinden deneyimli isimler bulunuyor. Haber Merkezinde çalışan tüm editör, spiker ve muhabirler en az bir yabancı dil biliyor.

Uzun yıllar yurtdışında çeşitli ajanslarda savaş muhabirliği yapan ve son olarak İngiltere’de bir haber ajansı kuran Sedat Aral ve Türkiye’nin en büyük haber televizyonlarında çalışan deneyimli haberci Tanyel Yılmaz da kanalın güçlü isimlerinden.

Kanal’ın teknik alt yapısını daha önce TGRT’yi kuran Teknik Müdür Engin Hoşgör oluşturuyor. En son teknolojik sistemlere sahip olan Kanal 6 en hızlı haberciliği hedef alıyor. Kanal’ın Haber Yönetmenleri ise Talip Çekiç, Engin Karadaş.

Editör-Spiker kadrosunda Serhan Başbahcıvan, Özgün Levent,  Mehmet Çelik, Nilüfer Batur, Duygu Akgün, Hilal Yılmaz, Seda Senem Sisli, İrfan Sisli bulunuyor.

Muhabir kadrosunda ise Semra Orkan, Hülyal Yılmaz, Sevcan Tıknas var.

Eski Sovyet Cumhuriyetlerine de Rusça yayın yapacak olan Kanal 6’ın bu bölgeden getirdiği iki önemli isim ise Mayıs Alizade ile Gönül İsmailbeyli.

Kanal’ın belgeseller ve programlarının sorumluluğunu ise uzun yıllar CNN Türk’te sayısız belgesellere imza atan Tülay Yılmaz üstlendi.

Ortadoğu’daki gelişmeleri de, Suriye televizyon ve radyosunun yanı sıra DHA’nın da muhabirliğini yapan Dünya Gürsoy ekranlara yansıtacak.

Kanal 6 yaklaşık 60 kişilik bir kadro ile dünya’nın çeşitli ülkelerindeki televizyonlar ile de işbirliği içinde olacak, ortak canlı yayınlar gerçekleştirecek.