BIST 9.538
DOLAR 32,48
EURO 34,76
ALTIN 2.489,02
HABER /  SPOR

Süper ligi karıştıran operasyon

Futbol dünyasını sarsan operasyon. Telefon görüşmelerine büyük kulüplerin adı karıştı. PFDK eski başkanvekili gözaltında.

Abone ol

Futbolda yeni bir bomba patladı. Ankara Emniyeti Organize Suçlar Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği ‘Simsar Operasyonu’nda aralarında PFDK eski Başkanvekili Recep Özcan’ın da bulunduğu çete çökertildi.

Çetenin çok sayıda futbol maçına etki ettiği ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında aralarında 3 büyük kulübün yöneticilerinin Özcan ile yaptığı görüşmeler dinleme kayıtlarına girdi.

‘Hallederiz’ deyip para aldı

Kulüp yöneticilerinin bir dönem Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı da yapan Özcan’dan hakem tayini, saha kapama iptali ve cezalarda indirim talebinde bulundukları, yöneticilerle şike pazarlıkları yapıldığı belirlendi. Özcan’ın bu görüşmelerde Aralarında Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi büyük kulüplere mensup kişilerin de bulunduğu idarecilerden ‘Hallederiz’ diyerek yüksek miktarda para aldığı ortaya çıktı.

3 hakim için soruşturma

Özcan'ın binlerce telefon görüşmesi dinlendi, onlarca şike pazarlığına tanık olundu. Eski MHP Milletvekili Servet Turgut, eski AK Parti Milletvekili Süleyman Bölünmez’in aralarında bulunduğu zanlılara Ankara ve İstanbul’daki işlerini çözmede yardımcı olduğu ileri sürülen 3 hakim için de soruşturma açıldı. Gözaltına alınanların sayısı 18’i buldu. Zanlıların cuma hakim karşısına çıkması bekleniyor.

(Star)