BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  EKONOMİ

17 milyar dolarlık iflas

Küresel dalgalanma iflasa götürüyor. Dev firmalar bile beyaz bayrağı sallıyor. Carlyye Capital alarm zilini çaldı.

Abone ol

16.6 milyar dolarlık kredi borcunu finanse edemediği gerekçesiyle global piyasaları altüst eden dünyanın en büyük yatırım fonlarından Carlyle Group’a bağlı Carlyle Capital iflas edebileceğini açıkladı.

Kredi borcunu yeniden yapılandırma isteğine yanaşmayan alacaklılarının ellerindeki tüm varlıkları satışa çıkartacağına dikkat çeken Carlyle yetkilileri, "Bu da bir likidite problemi yaratacak" dedi. Açıklamayla Amsterdam’da Carlyle grubun hisseleri yüzde 93 değer kaybetti.

75 MİLYAR DOLAR YÖNETİYOR:

75.6 milyon dolarlık varlık yöneten Washington merkezli Carlyle Goup, kendisine bağlı 55 farklı fon ile çoğunluk hissesi satın alma, gayrimenkul, sermaye artırımı ve dolaylı kiralama alanlarında faaliyet gösteriyor. 21 ülkede faaliyet gösteren grubun ana yatırım alanlarını ise havacılık, savunma, ulaşım, perakende, enerji, sağlık, gayrimenkul, teknoloji, telekomünikasyon ve medya oluşturuyor. Carlyle’a bağlı Carlyle Capital hisselerinin yüzde 15’i ise üst düzey yöneticilerine ait konumda. Carlyle’ın 66 ülkede bine yakın yatırımcısı bulunuyor.

TÜRKİYE’YLE DE İLGİLİ:

Sabah-ATV ihalesine Nurol ile gireceği konuşulan ancak, teklif vermeyen Carlyle, Türk Telekom ile de Koç grubu ile ortak olarak ilgilenmişti. Yatırımlarının yüzde 75 gibi büyük çoğunlu Kuzey Amerika’da bulunan şirketin, fonlarının yüzde 17’si Avrupa’ya, yüzde 8’i ise Asya’ya dağılmış durumda bulunuyor. Fonun portföyünde 22 milyar dolarlık AAA kredi derecesi olan tahvil bulunuyor.