BIST 9.595
DOLAR 32,51
EURO 34,65
ALTIN 2.478,45
HABER /  DÜNYA

Obama sünnetli mi?

Dedesi müslüman olan siyahi başkan adayının sünnetli olup olmadığı tartışılıyor.

Abone ol

Barack Obama'nın ciddi oy oranı rakiplerini centilmenlik dışı yollara itiyor. Obama'nın gizli Müslümanlığı üzerine kurulan fısıltılar İslamî geleneklere göre 'sünnet oldu' tartışmasına dayandı.

ABD'de Demokrat Parti'de başkan adayı olmak için Hillary Clinton'la yarışan Barack Obama'ya Kenya'da yaşayan babaannesi Sarah Hüseyin Obama'dan destek geldi.

Obama'nın dedesinin ikinci eşi olduğunu ve siyahi başkan adayının öz torunu olmadığını belirten babaanne Obama her ne olursa olsun torunuyla gurur duyduğunu ifade etti.

OBAMA SÜNNETLİ DEĞİL

Geçtiğimiz günlerde Clinton'un kampanyası sırasında yayınlanan Barack Obama'nın sarıklı kıyafeti için konuşan Sarah Obama, kıyafetlerin Kenya halkının giydiği yerel giysiler olduğunu ve torunun karalama kampanyasıyla karşı karşıya bırakıldığını söyledi.

Eşinin Hristiyanlık'tan Müslümanlığa geçtiğini ve "Hüseyin" adını aldığını söyleyen babaanne, Barack Obama'nın kendisi gibi Hristiyan olduğunu vurguladı. Böylece hristiyanlıkta sünnet olmadığı için de Barack Obama'nın sünnetsiz olduğu ortaya çıktı.

Torununa Hüseyin isminin sadece dedesinden kalan bir miras olduğunu ve her insanın kendi dinini seçebileceğini belirten Sarah Obama bu konuda aile fertlerinin Obama'yı serbest bıraktıklarını ifade etti.