BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.511,77
HABER /  GÜNCEL

Türbana mini etekli destek

Türbanlı öğrencilere minit etekli kızlar da destek verdi. Boğaiçi Üniversitesi'nde yasağa karşı eylem vardı.

Abone ol

Türbanlı öğrencilere başı açık arkadaşlarından destek geldi. Boğaziçi Üniversitesi’nde okuyan bir grup öğrenci türbanla eylem yaptı. Eylemciler arasında mini etekli kızlar da vardı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde türbanın serbest bırakılmasını isteyen yaklaşık 100 kadar öğrenci, türbanlı arkadaşlarına destek vermek için eylem yaptı. Eylemde mini etek giyen kız öğrenciler, ile türbana bürünen erkek öğrenciler dikkat çekmeye çalıştı. Boğaziçi Üniversitesi farklı bir türban eylemine sahne oldu.

Yaklaşık 100 öğrenci türbanlı arkadaşlarına destek olmak amacıyla yürüdü. Kuzey Kampusü önünde toplanan eylemci öğrenciler daha sonra Güney Kampusü’ne doğru hareket etti. Eylem sırasında yolun kapanması nedeniyle güvenlik önlemi alan polis ile eylemciler arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Bunun üzerine öğrenciler kaldırıma çıkarak eylemlerine devam etti.

Grup arasında mini etekli öğrencilerin türban takması ve türban ile başını örten erkek öğrenciler dikkat çekti. Güney Kampusü önünde basın açıklaması yapan öğrenciler, “Söz konusu özgürlük ise hiçbir şey teferruat değildir. Biz henüz özgür olamadık. Başını örtüğü için ayrımcılığa uğrayan tüm kadınlar olarak samimiyetimiz ile açıklıyoruz ki üniversitelerde başımızı örterek mutlu olmayacağız” dedi.

Anayasa’nın 301’inci maddesinde yeni bir yasal düzenleme yapılmasını, ayrıca üniversiteden atılan öğrencilerin tekrar dönüşlerinin sağlanmasını ve YÖK’ün kaldırılmasını talep eden öğrenciler ancak bu şartların yerine getirilmesi halinde mutlu olacaklarını ifade etti.