BIST 9.732
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.436,09
HABER /  GÜNCEL

Polise atılan taş parayla

DTP'nin Diyarbakır'daki protestosunda polislere taş atan çocuklar, bir çirkin oyunu ortaya koydu...

Abone ol TSK'nın sınır ötesi harekatını protesto için Diyarbakır'da düzenlenen gösteride polislere taş atmaktan gözaltına alınan 2 çocuktan gelen itiraf şaşırttı. Çocuklara polise, taş atsın diye para verilmiş.

DTP'nin olaylı biten protesto gösterisinde gözaltına alınan 4'ü çocuk 17 zanlı Adliye'ye sevk edildi. Göstericilerden 2'si çocuk 12 kişi tutuklandı.

Çocukların mahkemede verdikleri ifade ise şaşırttı. 16 yaşındaki C.A., nöbetçi savcı ve mahkemeye verdiği ifadede polis ve marketi taşlaması için bazı kişilerin kendilerine para verdiğini söyledi.

C.A, olayı şöyle anlattı;

“Yanımıza yaklaşan yüzü poşu ile kapalı bir kişi bize, ‘Sen Kürt değil misin? Ne biçim Kürtsünüz?’ diyerek polisleri gösterip taş atmamızı istedi. Ardından bana 4 YTL para verdi. Ben de kaldırım ve cadde kenarındaki elime geçirdiğim taşlarla polisi, polis panzerleri ve araçlarını, daha sonra marketi merkezini taşladım. Sonra bana verilen paranın 3 YTL’sini harcadım, 1 YTL ise halen üzerimdedir. Kısa süre sonra polisler beni yakaladı, çok pişmanım. Bana bundan sonra 100 bin YTL de verseler bir daha, böyle bir şey yapmam.“ (Hürriyet)