BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.295,47
HABER /  GÜNCEL

Kıyamete 7.6 milyar yıl var!

Hep merak edilen kıyamet günü 7.6 milyar yıl sonra güneşin yakıtının bitip "tehlikeli, kırmızı bir dev"e dönüşmesiyle gelecek.

Abone ol

İNTERNETTE yayınlanan Astrofizik adlı gazetede yayımlanan bu iddia Sussex Üniversitesi’nden emekli astronomi profesörü Robert Smith’e ait.

Meksika’daki Guanajuato Üniversitesi’nden Klaus-Peter Schroeder ile ortak çalışma yürüten Smith’in yaptığı araştırmaya göre "Güneşin ince dış atmosferi görülebilir yüzeyin ötesine doğru genişleyecek. Dünya da bu düşük yoğunluklu dış yüzeyin içine çekilecek. Bu sürüklenme sonucu dünya güneş tarafından buharlaştırılacak".

Hayat çekilmez olacak

Tüm bunlar olmadan önce dünyadaki hayat çekilmez bir hal alacak. Güneş yavaş yavaş genleşirken, okyanuslar buharlaşacak. Atmosfer su buharı ile dolacak. Prof. Smith bu kaderden kaçmak için "bilim-kurgu da olsa" iki seçenek sunuyor: Birincisi "gelip geçen asteroidlerin yerçekimsel gücünü kullanarak dünyamızı bu tehlike kuşağından uzaklaştırmak. İkincisi ise gezegenlerarası cankurtaran botlarından oluşan bir filo kurmak.