BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,45
HABER /  POLİTİKA

Türbana ÖZGÜRLÜK bildirisi

Rektörler türbana karşı ama profesörler türban için imza kampanyası başlattı.

Abone ol

Türban tartışması üniversiteleri ikiye böldü. Rektörler Ankara'da "türban karşıtı bir bildiri" yayımlarken, bazı akademisyenler internette kılık-kıyafet özgürlüğü için imza kampanyası başlattı. Bildiriye imza koyan Ali Nesin, Nuray Mert gibi isimler ise dikkat çekiyor.

İçlerinde yeni anayasa taslağını hazırlayan üç anayasa hukukçusunun da bulunduğu öğretim üyeleri üniversitelerde özgürlüklerin sağlanması ve yasakların bir an önce kalkması için http://universitedeozgurluk.blogspot.com  sitesinde bildiri yayımladı.

Bildiride, istisnasız her ülkede olduğu gibi üniversitelerimizde de kılık kıyafet serbestliğinin hiçbir din, inanç, düşünce, ırk, grup ve cinsiyet ayrımı yapılmadan tanınması gerektiği belirtildi.

Özgürlük manifestosuna öncülük eden isimler Prof. İhsan Dağı (ODTÜ), Prof. Yasin Aktay (Selçuk Ün) ve Doç. Şaban Çalış (Selçuk Ün.), imza atan akademisyenlerin sayısının 1000'i geçeceğini söylüyor.

İmza atan akademisyenler arasında dikkat çeken isimler de var:

Levent Köker, Ali Nesin, Nuray Mert, Zühtü Aslan, Mümtazer Türköne, Atilla Yayla, Yasin Aktay, Ferhat Kentel, Ümit Cizre, Eser Karakaş, Elisabeth Özdalga, Şaban Çalış