BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  GÜNCEL

Camide tartışılan ÖLÜM

Kalp krizi geçirdi namaz bitinceye kadar kimse müdahale etmedi.

Abone ol Farz namazının 3'üncü rekatı kılınırken yere yığılan Gürsoy için 4'üncü rekat bittikten sonra sağlık ekibi çağrılması, tartışma yarattı.

Erzurum'un Taşmağazalar semtindeki Şafiler Camii'nde öğle namazı kılarken kalp krizi geçiren 70 yaşındaki Hilmi Gürsoy, hayatını kaybetti.
     
İmamın kıldırdığı farz namazının 3'üncü rekatında kalp krizi geçiren Gürsoy, olduğu yerde yığılıp kaldı. 4'üncü rekat kılınarak ‘selam’ verilmesinin ardından Gürsoy için 112 Acil Servise telefon edilerek ambulans istendi.

Gelen sağlık görevlileri, hayat belirtisi olmayan Gürsoy’a solunum cihazı bağlayarak sedye ile camiden çıkardı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan Gürsoy’un kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi.
     
Şafiler Camisi İmamı İsrafil Yılmaz, “3'üncü rekattayken bir ses duyduk. Cemaatten birinin arkadan düştüğünü fark ettik. Namazın son rekatını kılıncaya kadar bekledik. Namaz bittikten sonra cemaat müdahale ettiyse de bir sonuçu elde edemedik. 112 Acil Servis gelerek aldı ve götürdü. Allah’ın takdiri neyse o olur'' dedi.
     
NAMAZ BOZULMALIYDI

Erzurum Müftülüğü'nden bir yetkili de, “Bu tür olaylarda dini bakımdan ölçü şudur. Eğer kişi ya da kişilerin hayatı söz konusuyla namaz bozulur. Bu kalp krizi de olabilir yangın da. Bu olayda namaz bozulup, hemen yardım istenmesi gerekir. Camilerdeki din görevlilerini bu konuda hassas olmaları için uyaracağız'' diye konuştu.