BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.497,48
HABER /  GÜNCEL

Dişler eski tarifeden

Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde şimdilik eski tarife geçerli..

Abone ol

Diş hekimlerinin, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde yeni tarife onaylanıncaya kadar 2007 yılı tarifesini uygulayacakları bildirildi.

Türk Diş Hekimleri Birliğinin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığına 23 Kasım tarihinde gönderilen 2008 yılı asgari ücret tarifesi, henüz onaylanıp Resmi Gazete'de yayınlanmadığı için, 2007 yılı ücret tarifesinin, yeni ücret tarifesi onaylanana kadar geçerli olacağı belirtilerek şunlar kaydedildi:

''Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri Asgari Ücret Tarifesi'nin maliyet esaslı olarak yeniden belirlenmesi projesi kapsamında hazırlanan Türk Diş Hekimleri Birliği 2008 yılı Asgari Muayene ve Tedavi Ücretleri Tarifesi, 23 Kasım 2007 tarihinde Sağlık Bakanlığına sunulmuştur. Tarife, 3224 sayılı yasa gereğince Bakanlık onayını takiben Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecektir. Ancak, 2008 Yılı Asgari Ücret Tarifesi tüm girişimlerimize karşın ve herhangi bir neden gösterilmeksizin Bakanlıkta bekletilmektedir.

Türk Diş Hekimleri Birliğinin kuruluşundan bu yana ilk kez karşılaşılan bu durum nedeniyle, meslektaşlarımızın bilgilendirilmesi uygun görülmüştür. 3224 sayılı Kanun'un 40.maddesinde (Yeni tarife, yürürlüğe girinceye kadar eski tarife hükümleri devam eder) denildiğinden, yeni tarife Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanıncaya kadar 2007 Yılı Asgari Ücret Tarifesi geçerli olacaktır.''