BIST 9.652
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,66
HABER /  GÜNCEL

PKKYA İKİNCİ DARBE

Teröristlere bir darbe daha! TSK uçakları sınırı bir kez daha aştı. PKK hedefleri bir bir yok edildi.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzey kesiminde, dün öğlen saatlerinde tespit ve teşhis edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait önemli bazı hedeflerin Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçakları tarafından 14.25-15.00 saatleri arasında vurulduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:

''Irak'ın kuzey kesiminde, bugün öğlen saatlerinde tespit ve teşhis edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait önemli bazı hedefler, Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçakları tarafından 14.25-15.00 saatleri arasında vurulmuştur. Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetli bir şekilde üslerine dönmüşlerdir. Ayrıca, aynı hedefler 16.55-17.10 saatleri arasında da sınıra yakın bölgelerde konuşlu kara ateş destek vasıtalarımız tarafından etkili olarak ateş altına alınmıştır.

Vurulan mağara ve sığınaklardaki terörist sayısı tam bilinmediğinden, tesirsiz hale getirilen teröristlerin sayısını kesin olarak tespit etmek de mümkün olamamaktadır. Ancak, çeşitli kaynaklara dayanarak yapılan istihbarata göre, yüzlerce teröristin etkisiz hale getirildiği de bir gerçektir.

Operasyonların örgüt üzerinde ne kadar etkili olduğu, önümüzdeki günlerde daha iyi anlaşılacaktır. Bu kapsamda, benzer operasyonlar yurt içi ve sınır ötesinde, arazi ve iklime bağlı kalmaksızın her hal ve şartta devam edecektir. PKK terör örgütü, Irak'ın kuzeyinin artık güvenli bir bölge olmadığını yaşayarak öğrenecek ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti karşısında başarı şansının kalmadığını bir kez daha anlayacaktır.''

TSK HEDEFLERİNİ TUTTURDU

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) bugün Irak'ın kuzey kesiminde PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait bazı hedeflerin savaş uçakları tarafından vurulduğunu açıklamasının ardından, bölgesel yönetimin bir yetkilisi TSK'nın vurduğu yerleri açıkladı.

Peşmergelerin bağlı olduğu bakanlığın sözcüsü Cebbar Yaver, bombalanan yerlerin Türkiye'nin kuzey Irak sınırında bulunan Amed bölgesinin Nerve ve Rekan bölgeleri olduğunu söyledi.

Yaver, TSK'nın bombaladığı yerlerdeki yerleşim birimlerinin zarar görmediğini kaydetti.

BARZANİ KIL PAYI KURTULDU

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani, TSK uçakları tarafından Kandil bölgesinde bombalanan köylülerin durumunu yerinde görmek amacıyla bölgede incelemelerde bulundu.

Barzani'in incelemelerinin bir kaç saat ardından TSK'ya ait F16'lar Kandil'de bulunan PKK kamplarını ikinci kez bombaladı.