BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.310,20
HABER /  MAGAZİN

Avşarın kızı köşe yazarı oldu

Hülya Avşar'ın kızı Zehra Çilingiroğlu, köşe yazarlığına başladı

Abone ol

10 yaşındaki Zehra, annesinin adıyla çıkan "Hülya" dergisindeki köşesinde kendisiyle ilgili bilgilerin yanı sıra, yaşıtlarına film, kitap ve oyuncak tavsiyelerinde bulundu. Derginin aralık sayısında Zehra, boş vakitlerini nasıl geçirdiğini şöyle anlattı:

HAFTA İÇİ ALIŞVERİŞ

"Her çocuk gibi ben de hafta içleri alışveriş yapmaktan ve arkadaşlarımla buluşmaktan keyif alıyorum. Tabii derslerimden arta kalan zamanlarda... Hafta sonları da ormana gitmeyi, balık tutmayı ve sahilde koşmayı seviyorum.(...) Annem gibi ben de Ayvalık'a bayılıyorum. Hafta sonları annemle fırsat buldukça Antalya'ya kaçıyoruz. Kışları kayağa gitmeyi ve Londra seyahatlerini çok seviyorum." Yaşıtlarına oyuncak tavsiyesinde bulunan Zehra "Sizin hiç tahta oyuncağınız var mı? Taa ki Nişantaşı'nda açılan Tayga Toys'a uğrayana kadar benim de yoktu. 'Sihirli Annem' dizisinde severek izlediğim İnci Türkay'ın açtığı mağazada, sadece kesilmesi uygun olan ağaçlardan yapılmış oyuncaklar satılıyor" diye yazdı. Zehra Çilingiroğlu "Zehra'nın Köşesi"adlı bölümünde kitap önerisini ise şöyle yaptı:

"Bay Majör'le Klasik Müzik Masalları dizisi bence harika. Bay Majör isminde bir müzik araştırmacısı, kimi zaman anlatıcı, kimi zaman maceranın içindeki biri olarak karşımıza çıkıyor. Dizi Çobanın Mevsim Yolculuğu (Vivaldi), Şatoda Üç Saat (Bach), Büyük Sır (Mozart), Duygu Makinesi (Beethoven) isimli dört kitaptan oluşuyor. Üstelik her birinde bulunan müzik CD'lerini, hem yalın olarak, hem de seslendirilmiş versiyonlarıyla dinlemek mümkün."

Mehmet Çalışkan/Sabah