BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Facebook üyeleri panikte

Arkadaşlık sitesi Facebook'un aldığı son karar, üyelerini ayağa kaldırdı.

Abone ol Sanal arkadaşlık sitesi Facebook, üyelerine ait kişisel bilgileri reklam şirketlerine satacağını açıkladı.

Site, 6 Kasım'da yayınladığı bir ilanla 50 milyondan fazla üyesinin özel bilgilerini para karşılığı reklam şirketleriyle paylaşabileceğini duyurdu.

Zaman'dan Emre Demir'in haberine göre özel hayatın korunması ile ilgili tartışmalara yol açan Facebook'un son kararı, ABD ve Avrupa ülkelerinde tartışmalara yol açtı. Fransa'da Facebook aleyhine soruşturma açılması bekleniyor.

Türkiye'de de son dönemde büyük ilgi çeken site, üyelerinin cinsiyeti, yaşı, cinsel tercihi, siyasi ve dinî görüşü, eğitim durumu ve çalıştığı işyerleri başta olmak üzere çok sayıda bilgiyi kaydediyor. Facebook'a üye olan internet kullanıcılarının bu bilgileri vermeme hakkı bulunsa da, üyelerin büyük çoğunluğu özel hayatına ilişkin birçok bilgiyi yakın arkadaşlarıyla paylaşmak amacıyla profiline koyuyor.

ÜRKÜTEN ARAŞTIRMA

MySpace ve Facebook gibi internet sitelerinin, bu sitelere üye olan kullanıcıların kişisel güvenlikleri açısından risk doğuruyor.

Araştırmada, 18-24 yaşlarındaki kullanıcıların yüzde 34'ünün verdiği bilgilerin, suç işlemek amacıyla kullanılmaya elverişli olduğu ortaya çıktı.

Bu bilgilerden bazılarının zararsız olsa bile, suçlular ve her türlü dolandırıcılık için zengin bir materyal sağladığı belirtiliyor.