BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,68
ALTIN 2.518,51
HABER /  GÜNCEL

İETT tarife değişikliğine gitti

Ulaşımda entegrasyona çerçevesinde İETT aktarmada bir dizi değişikliğe gitti.

Abone ol

İstanbul'da ulaşımda entegrasyon çerçevesinde, geçen yıl başlatılan tek bilet uygulamasındaki 90 dakikalık aktarma süresi, bugünden itibaren tüm toplu taşıma araçlarında 2 saate çıkarılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, ulaşımda entegrasyon çerçevesinde 1 Temmuz 2006 tarihinde tek bilete geçilen ve TCDD, Özel Halk Otobüsleri, deniz motorlarının da entegrasyona dahil edildiği sistemde, yeni düzenlemeler yapıldı.

Kademeli fiyat sisteminin uygulanacağı belirtilen yeni düzenlemeyle, şimdiye kadar tüm toplu taşıma araçlarında uygulanan ve 90 dakika olan aktarma süresi, bugün itibaren 120 dakikaya çıkartılacak.

Daha önce aynı hatta aktarmalara imkan tanımayan ve tam akbil ile ücretlendirilen yolculuklarda aynı hatta da aktarma yapılabilecek.

Uygulamada, toplu taşıma araçlarına birinci binişler 1.25 YTL olacak, ancak 2 saatlik süre içinde, her aktarma için 62 kuruş aktarma ücreti ödenerek 5'i aktarma olmak üzere toplam 6 yolculuk yapılabilecek.

İkisi aktarma, biri ilk biniş olmak üzere 2.5 YTL'ye yapılan toplam 3 yolculuk ile 1.25 YTL'ye yapılan ilk binişlerin fiyatlarında ise herhangi bir fiyat değişikliği olmayacak.

Sürekli akbilde de "günlük, haftalık, 15 günlük ve bir aylık" tam ve öğrenci fiyatları aynen korunacak.

Metrobüs ve metro hattında indirim sürecek

Yılbaşına kadar yüzde 50 indirimli bilet uygulaması yapılan Topkapı-Avcılar Metrobus Hattı ile Edirnekapı-Sultançiftliği arasındaki hafif metro hattında uygulama ilk binişlerde 62 YKr, aktarmalarda 31 YKr indirimli olarak sürecek.

Açıklamada, Temmuz 2005 ile Haziran 2006 tarihleri arasında kentte 618.4milyon, Temmuz 2006 ile Haziran 2007 tarihleri arasında ise 799 milyon yolcu taşındığına dikkat çekilerek, entegrasyonun başladığı tarihten itibaren akbilli yolcu taşıma sayısında yüzde 29 oranında bir artış olduğu bildirildi.