BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,36
HABER /  POLİTİKA

DTPden sınır ötesi iddiası

DTP'li vekil bir garip konuştu. 'Sınır ötesi halkların savaşı olur' dedi...

Abone ol Demokratik Toplum Partisi (DTP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, sınır ötesi operasyonun  halkların savaşı olacağını iddia etti.

DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır ve bazı partililerle birlikte Şırnak'ın Silopi ilçesine gelen Hasip Kaplan, DTP Silopi İlçe Başkanlığı önünde partililerle bayramlaştı. Daha sonra Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'na geçen Kaplan ve beraberindekiler, Irak'a yük taşıyan şoförlerle bayramlaşarak bir süre sorunlarını dinledi.

Kaplan, burada yaptığı basın açıklamasında, yüklerinin ağır olduğunu, ancak halkın desteği olduğu sürece kaldıramayacakları yük olmadığını söyledi.

Açıklamasında hükümeti eleştiren Kaplan, ''Sizin seçilmiş DTP'li vekillerinizi yani bizi, Meclis'ten hiç konuşmadan kovmak istiyorlar. Siyaset yapmamızı engelliyorlar. Biz bu halk ile verdikleri oy ile meclise gittik. Bizi öyle kovamazlar. Onların cümlelerini kullanmamızı istiyorlar'' dedi.

Sınır ötesi olmaz halkların savaşı olur

Sınır ötesi operasyon için Meclis'e gelmesi beklenen tezkereye de değinen Kaplan, Türkiye'nin Irak topraklarına girdiği taktirde bunun ''sınır ötesi operasyon değil, halkların savaşı olacağını'' iddia etti.

Kaplan, ''Sorunlar şiddetle değil, diyalogla çözülebilir. Dokunmazlığımızın kaldırılması planlanmaktadır. Bizi meclisten kovarlarsa bizde halkımızın içine gelir oturur onlarla en büyük sivil eylemlerimizi yaparız. Son iki gün içerisinde şehit kanları üzerinden ahlaksız bir siyaset yapılıyor'' diye konuştu.