BIST 9.452
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.498,25
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Çin malı bilgisayar

Çin malı bilgisayar Lenova Avrupa pazarına giriyor...

Abone ol

Hp ve Dell`in ardından dünyanın en büyük üçüncü bilgisayar üreticisi Çin malı Lenova, başta Almanya olmak üzere Avrupa pazarına giriyor. Ancak Almanların ucuz bilgisayar beklentisi boşuna.

Şirketin şefi Yang Yuanqing yaptığı açıklamada "2008`in başından itibaren Avrupa pazarına girmek istiyoruz" dedi. Şu ana kadar Lenova, IBM üzerinden fason üretimle çok dar kapsamda Avrupa`da aktif durumda idi. Çinli şirket 2005 yılında IBM`e ait bir departmanı ve dünyaca ünlü ThinkPad markasını 1,75 Milyar dolara satın almıştı. Lenova, 2006 yılında toplam 16,6 milyon bilgisayar satarken, 14,6 milyar dolar da ciro yaptı. 2006 yılı için dünya genelinde pazar payı ise 7,9 oldu. Lenova`nın önünde yüzde 18,3 ile HP ve yüzde 15,5 ile Dell yer alıyor.

UCUZ OLMAYACAK

Lenova Çin`de ise yüzde 35`lik pazar payıyla lider durumda. Ancak Yang yaptığı açıklamada beklentilerin aksine, Almanya ve Avrupa'da piyasaya sunacakları bilgisayarların ucuz ürünler sınıfında değerlendirilmemesi gerektiğini, en modern ve yenilikçi bilgisayar modellerini satışa sunacaklarını vurguladı. Lenova son iki yıldır Avrupa`daki servis ağını güçlendirmiş ve yeni iş ortakları bulmuştu. Lenova geçen yıl bir önceki yıla göre yaptığı ciroyu yüzde 50 artırdı. Büyüme Ingiltere`de yüzde 36 olurken, Fransa ve İtalyada`da Lenova çok hızlı bir şekilde büyüyor.