BIST 9.780
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.431,97
HABER /  GÜNCEL

Mağazayı talan ettiler

Gece yarısı geldiler, sahuru da orda yaptılar... Ucuz mal alma sevdasına bakın neler yaptılar.

Abone ol

Türkiye pazarına yeni giren elektronik perakendecisi Media Markt'ın açılış nedeniyle uyguladığı düşük fiyatlar izdihama neden oldu.



Akşam 21:00'den itibaren kuyruğa girerek sabaha kadar mağazanın açılmasını bekleyen tüketiciler, uzun kuyruklar oluşturdu. Sahuru bile mağaza önünde yaptılar...



Mağazanın önündeki kalabalık, bölgedeki sabah trafiğini de olumsuz etkiledi, araçlar dakikalarca beklemek zorunda kaldı.



Mağazanın açılmasının ardından ise asıl kargaşa başladı. Tüketiciler içeriye girebilmek için birbirlerini ezdi, kavga etti, mağazanın kepenkleri kırıldı.



İçeride ise promosyonlu ürünler bitince müşteriler duvarlara asılı tanıtım LCD'leri söktü ve depolara hücum ederek depodaki malları çıkardı.

Yaşanan izdiham nedeniyle vatandaşlar ezilme tehlikesi yaşadı. Olayların ardından mağazadaki satış bir süre için durduruldu.
 

YARIM SAATLİK ALIŞ VERİŞ

    
Fiyatların ucuzluğu dolayısıyla talep gören mağazada, piyasa değeri 3 bin 500 YTL olan plazma televizyonlar 1500 YTL'ye, 1300 YTL'lik dizüstü bilgisayar 666 YTL'ye, 340 YTL'lik büro tipi buzdolabı 90 YTL'ye satıldı.
    
Müşterilerin özellikle ilgi gösterdiği 800 diz üstü bilgisayar ile 5 bin 300 televizyonun yaklaşık yarım saatte satıldığı bildirildi.