BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.426,54
HABER /  GÜNCEL

Altı kişiye hayat verecek

Kaza geçirdikten sonra beyin ölümü gerçekleşen genç 6 kişiye hayat verecek

Abone ol

Ankara'nın Polatlı ilçesinde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 27 yaşındaki Kürşat Çağlar'ın organları 6 kişiye hayat verecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Polatlı Sanayi Kavşağı'nda 19 Eylül pazartesi günü Kürşat Çağlar'ın (27) kullandığı motosiklete, Pehlivan Ali Karaoğlu idaresindeki 34 BLR 43 plakalı araç çarptı.

Başında kask olmayan ve kafasını asfalt zemine çarparak ağır yaralanan Çağlar, Polatlı Duatepe Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yoğun bakıma alınan Çağlar'ın, tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti.

Evladının beyin ölümünün gerçekleştiği haberini alan baba Bekir Çağlar, hastanenin başhekimi Dr. Ali İhsan Yaşar ile görüşerek, 6 çocuğundan 5'incisi olan Kürşat'ın organlarını bağışladı.

Bunun üzerine, hastane yetkilileri Ankara Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi ile görüştü. Görüşme üzerine Çağlar'ın organlarını merkeze bağışlandı.

Kürşat Çağlar'ın gözleri, Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde teröristlerle girdiği çatışmada gözlerini kaybeden bir gaziye verilmek üzere Ankara GATA'ya, kalbi ve karaciğeri Ankara Yüksek İhtisas Hastanesine, böbrekleri ve dalağı ise Erzurum'a gönderildi. Çağlar'ın bağışlanan organları ile 6 kişinin hayat bulacağı bildirildi.