BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.428,34
HABER /  GÜNCEL

PKKdan büyük eylem talimatı

PKK, talimat verdi. Eylül ve Ekim'de büyük eylemler yapılacak.

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın silahlı kanadı ‘HPG'nin başında olan ‘Dr.Behroz Erdal’ kod adlı Suriyeli Hüseyin Feyman'ın teröristleri telsiz ve uydu telefonu aracılığıyla Eylül ve Ekim ayı içinde her türlü büyük eylemler yapmaları için talimat verdiği belirlendi.

İstihbarat birimlerinin çözdüğü şifreli konuşmalarda terörist Feyman'ın ses getiren eylemler yapılması için geçen hafta içinde Doğu ve Güneydoğu'daki üst düzey teröristlere verdiği talimatta, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı ağır tecrit koşulları uygulandığını, üzerlerine gelindiğini öne sürdü. Terörist Feyman deşifre edilen konuşmalarında, toplu kayıplar yaşamaya başladıklarını, birçok üst düzey teröristin öldüğünü söyledi.

Feyman; “Hedef gözetmeksizin siviller fazla zarar görmeden büyük eylemler yapılsın. Herkes eylem yapmak için serbesttir. İl ve ilçe merkezlerine kadar girilsin, büyük eylemler planlansın. Önderliği yapılan tecridin ne olduğunu düşman artık anlasın. Ölen arkadaşlarımızın kanı yerde kalmayacak bunu dosta düşmana gösterin. Düşmanın geçtiği yolları tamamen bombalarla döşeyin. Birliklere karargahlara kadar girilsin, bu 2 ayda en ağır eylemler yapılsın'' dediği belirtildi.

BOMBA VE DÜZENEKLER AYNI
Tunceli Emniyet müdürü Osman Öztürk, 25 Mayıs 2007 günü Nazimiye İlçesi’nden dönüşü sırasında kent merkezindeki İnönü Mahallesi'ndeki geçiş güzergâhında karayoluna döşenen bomba cip telefonu düzeneğiyle uzaktan patlatılmıştı. Yetkililer, Öztük'e yönelik saldırıda bir bombanın obüs mermisi içine C-4 patlayıcı ile desteklendiği, ikinci bombanın ise piknik tüpü içinde Amonyum nitrat yerleştirilerek, cep telefonu düzeneğiyle hazırlandığın kaydetti. Yetkililer, meydana gelen patlamalardaki düzeneklerin Ankara’da ele geçin bomba ve düzenekle aynı olduğunu söyledi.