BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.436,88
HABER /  SPOR

Malta basınında zafer başlıkları

Malta basını, zaferlerini gazete manşetlerin böyle taşıdı. İşte zafer başlıkları;

Abone ol

Malta basını Türkiye beraberliği sonrası zafer başlıkları attı. İşte gazete başlıkları;

ADA’da en çok tiraj yapan The Malta Times Gazetesi haberin başlığında: "Kurtuluş Günü’nde gelen zafer" ifadesini kullandı. Malta’nın beklenilenden daha fazla mücadele gösterdiğini yazan gazete alt başlığında ise "Bu kadar taraftar beklemiyorduk ama stada gelen herkes hem futboldan hem de skordan memnun olarak evlerine geri döndü" dedi.

Ada’nın önemli bir diğer gazetesi The Malta İndependent Gazetesi ise 1. sayfadan verdiği haberde "Türkler ciddiye almadı, Malta inadı ve inancıyla zafer kazandı" başlığını kullandı.

Gazete Fatih Terim’in maç sonu yaptığı basın toplantısına da yer vererek, "Terim bizi beraberlikten dolayı tebrik etti. Bu kadar güçlü bir takım karşısında bu kadar güçlü bir takım gördüğüne o da şaşırmıştı" diye yazdı.

Gazete ayrıca "Türkler Malta’ya şans tanımazken yaptığımız sürprizle tüm Avrupa’yı şaşırttık" yorumunu yaptı.

Ada’da Malta dilinde yayın yapan İllum Gazetesi ise 1. sayfasından "Türkler hezimete uğradı" başlığı altında karşılaşma ile ilgili haberi verdi. Gazete,"Türklerin Avrupa Finalleri için son bir şansları kalmıştı onu da Ada’da kaybettiler" şeklinde maç haberini duyurdu.