BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.429,48
HABER /  GÜNCEL

Müstehcen heykel krizi

Antalya Kemer'deki heykel, AK Partili Yaman'ı kızdırdı. İşte o heykel...

Abone ol

AK Parti Kemer İlçe Başkanı Zafer Yaman, CHP'li belediye tarafından heykeltıraş Zafer Sarı'ya yaptırılan, aşkı ve sevgiyi anlattığı belirtilen erkek ve kadın figürlü heykele tepki gösterdi.

Türk heykel sanatçılarından Zafer Sarı'nın yaptığı kadın ve erkek figürlü heykelin açılışı geçen hafta Kemer Belediye Başkanı CHP’li Hasan Şeker tarafından yapılmıştı.

Heykele tepki gösteren AK Parti İlçe Başkanı Zafer Yaman, bir basın toplantısı düzenleyip kadın derneklerine çağrıda bulundu. Başkan Şeker'in “Kemer’e heykel yapmaya devam edeceğiz” açıklamasını anımsatan Yaman, “Kemer’in merkezine yapılan heykelin manası ve anlamı nedir? Neye hizmet ediyor? Ne amaçla yapıldı? Bundan sonraki heykelleri pozisyonu değiştirerek mi yapacaklar?” dedi.

Yaman; “Ben o heykele baktığım zaman utanıyorum. Öncelikle Türkiye’deki ve dünyadaki kadınlar böyle bir heykeli hak etmiyor. Bu heykel resmen kadın haklarına saldırıdır. Kadın haklarından başka her şeye sahip çıkan kadın derneklerine de buradan çağrıda bulunuyorum; bu konuyla ilgilensinler.”

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Hasan Şeker ise, “Sanatçıdır yapmıştır. Sanatçılara saygı gösteririm. Dünyanın her yerinde böyle heykeller var. Turistler önünde bol bol fotğoraf çektiriyor” derken, heykeltraş Zafer Sarı ise, heykelinin cinsel bir objeden çok aşk ve segiyi anlattığını söyledi.

İşte o heykel;