BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.410,70
HABER /  GÜNCEL

New York'ta eşcinsel evlilik yürürlüğe girdi

ABD'nin New York eyaletinde eşcinsel evliliğin yasallaştığı ilk gün nikah memurlarından biri New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'dü.

Abone ol

ABD'nin New York eyaletinde eşcinsel evliliği yasal sayan meclis kararının yürürlüğe girmesi ile birlikte yüzlerce eşcinsel çift törenlerle dünya evine girdi.

New York, eşcinsellere evlilik hakkını tanıyan altıncı ve nüfusu açısından en büyük eyalet.

Yurttaş hakları savunucuları, artık Kongre'nin evliliği sadece kadın ve erkek arasında tanımlayan federal yasayı feshetmesi vaktinin geldiğini söylüyor.

Ancak eşcinsel evliliklerine karşı çıkanlar da var ve aynı gün New York eyaletinin farklı kentlerinde eşcinsel evliliklerinin kınandığı gösteriler düzenlendi.

Saatler gece yarısını biraz geçtikten sonra ilk evlenen çift, Niagara Şelaleleri önünde bağlılık yemini eden iki lezbiyendi.

54 yaşındaki Kitty Lambert ile 53 yaşındaki Cheryle Rudd, ''Gerçek Amerikan rüyası, herkesle eşit muamele görmek ve yasaların koruması altında olmaktır; işte biz de bunu yaşıyoruz.'' dedi.

New York kentinde yapılan ilk eşcinsel evlilik ise 23 yıldır beraber olduklarını söyleyen iki kadın arasında gerçekleşti.

77 yaşındaki Phyllis Siegel, nikah törenine tekerlekli sandalyede gelen 85 yaşındaki Connie Kopelov ile evlendi.

Eşcinsel evliliğin yasalaşmasına destek veren New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, belediyede çalışan iki erkeğin evlilik töreninde nikah memurluğu yaparak, Amerika'nın geri kalanının da aynı yolda ilerleyeceğini düşündüğünü söyledi.