BIST 9.708
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.440,00
HABER /  DÜNYA

New York Times'ın o mesajı ortalığı karıştırdı

New York Times'ın video hesabından atılan bir tweet tüm dikkatleri üzerine çekti. Mesaj kısa sürede silinse de son günlerde yaşanan gerginlik bir kez daha gündeme geldi.

Abone ol

New York Times gazetesine ait bir twitter hesabından atılan mesaj ortalığı karıştırdı. NYTvideo isimli hesapta, Rusya'nın ABD'ye füze saldırısı hazırlığında olduğunu yazdı. Kısa sürede tüm dünyanın konuştuğu o tweetle ilgili açıklama dakikalar sonra geldi.

New York Times'ın resmi twitter adresinden "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ABD'ye füze saldırısı hazırlığında olduğuna dair bilgi sızdı" mesajı paylaşıldı. Mesajdan kısa bir süre sonra binlerce kullanıcı tarafından paylaşılan mesajla ilgili dakikalar sonra New York Times'tan açıklama geldi ve mesajların kendilerinden izinsiz atıldığını; konuyla ilgili araştırma başlatıldığı belirtildi.

HACKERLER YİNE İŞ BAŞINDA

Öte yandan geçen ay ABD’li şarkıcı Britney Spears ve Bob Dylan’ın hesaplarını hackleyerek, şarkıcıların öldüğü yönünde tweet atan OurMine isimli hacker grubu NY TIMES’A bir mesaj gönderdi. OurMine’dan gönderilen mesajda “OurMine’dan @nytvideo’ya mesaj: Sorunu nasıl düzeltebileceğinizi öğrenmek için bizle irtibat kurun” denildi.