BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,42
HABER /  GÜNCEL

New York Times'in Fethullah Gülen tarifi ekonomisti şaşırttı

Balyoz davası sanıklarından Çetin Doğan'ın damadı Harvard Üniversitesi ekonomi profesörü Dani Rodrik, kendisiyle röportaj yapmak isteyen New York Times muhabirlerinin Fetullah Gülen hakkındaki düşüncelerini Twitter'de paylaştı.

Abone ol

Harvard Üniversitesi’nde ekonomi profesörü olan Dani Rodrik, kendisine gelen ilginç talebi Twitter’dan paylaştı.

Dani Rodrik Twitter’dan yaptığı paylaşımında, kendisine Amerikan New York Times’tan bir röportaj talebi geldiğini ve talepte bulunanların Fethullah Gülen hakkında bir haber hazırladıklarını belirtiyor. Muhabirlerin Fethullah Gülen’i nasıl tanımladığı ise oldukça dikkat çekici.

"EN BAŞARILI İSLAM HAREKETİNE ÖNDERLİK EDEN KİŞİ"
Buna göre; Gülen’i “kendini arka planda tutan bir İslam alimi” ve “muhtemelen dünyanın en başarılı İslami hareketine önderlik eden” bir kişi olarak tanımlıyorlar.

“NE KADAR ALDANDINIZ”
Rodrik’in bu ifadelere karşı verdiği tepki sonrasında, röportaj talebinde bulunanlar, “sorumlu” gazetecilerin “hikayenin iki tarafını da sunmaya gayret göstermesi gerektiği” yanıtını veriyor ve Gülen “örneğin bazılarına göre kendini arka planda tutan biriyken, bazılarına göre sadece kendini düşünen biri” diye ekliyor.

Rodrik bu durum karşısında Twitter’daki paylaşımında “Gerçekten ne kadar aldanmış olabilirsiniz? Araştırmaya ve gerçekleri sunmaya ne dersiniz?” diyor.

Konuyla ilgili son paylaşımında ise Rodrik, New York Times’ın araştırma yapmak için yeterli kaynakları bulunmayan herhangi bir bölgesel gazete olmadığına vurgu yapıyor. Netice olarak da meselenin şundan ibaret olduğunu söylüyor:
“Dünyanın geri kalanını siyah ve beyazlar dışında görmekteki yetersizlik. Erdoğan kötü, aleyhtarlarıysa iyi.”

Dani Rodrik, Fethullahçıların kumpaslarından biri olan Balyoz davasının sanıklarından Çetin Doğan’ın damadı. Rodrik ve eşi Pınar Doğan, uzun yıllar Balyoz kumpasının perde arkasını kamuoyuna anlatmasıyla biliniyor.