BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,16
HABER /  GÜNCEL

New York Times Erdoğan'ı çileden çıkartan fotoyu kaldırdı!

New York Times, IŞİD ile ilgili haberinde kullandığı fotoğrafı Erdoğan'ın "adilik, alçaklık, çirkin bir yalan" diyerek gösterdiği tepki üzerine yayından kaldırdı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Dünyaca ünlü ABD'li New York Times gazetesi, Türkiye'den IŞİD'e katılımlarla ilgili yaptığı haberde kullandığı Cumurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yer aldığı fotoğrafı kaldırdı. Gazete, Ankara Hacıbayram'dan IŞİD'e yoğun katılım olduğu yönündeki haberinde Erdoğan ve Davutoğlu'nun Hacıbayram'da çekilmiş bir fotoğrafını kullanmıştı.

ERDOĞAN'I ÇİLEDEN ÇIKARTAN FOTOĞRAF KALKTI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "adilik, alçaklık, çirkin bir yalan" diyerek ağır tepki gösterdiği fotoğrafı yayından çeken New York Times haberin altında açıklama koyarak fotoğrafın yanlışlıkla konulduğunu ve algı operasyonu yapmadıklarını söyledi.

İşte NYT'nin habere eklediği düzeltme:

HABERİ YAPAN MUHABİR DE GAZETEYİ SUÇLADI

Haberin altında imzası olan New York Times muhabiri Ceylan Yeginsu da gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yeginsu Twitter'dan yaptığı açıklamada "Beni kişisel olarak hedef alan herkese: Ne fotoğraflar ne de fotoğraf altı benim sorumluluğumda değil" dedi.

İŞTE NYT'NİN TARTIŞMA KONUSU OLAN FOTOĞRAFI: